Στα 2,6 δισ. ευρώ ο στόχος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων το 2013
«Έτος ορόσημο» για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων χαρακτηρίζει το 2013, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος, σε συνέντευξή του και προσθέτει ότι «ο οικονομικός στόχος για φέτος είναι τα 2,6 δισ. ευρώ». «Δεν πρόκειται να γίνουν πωλήσεις σε ασύμφορες τιμές, διαβεβαιώνει ο κ. Αθανασόπουλος.
«Έτος ορόσημο» για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων χαρακτηρίζει το 2013, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews και προσθέτει ότι «ο οικονομικός στόχος για φέτος είναι τα 2,6 δισ. ευρώ».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αθανασόπουλος διαβεβαιώνει, ότι δεν υπήρξαν παρασκηνιακές πιέσεις προς το Ταμείο για τον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ, ούτε για άλλον διαγωνισμό και τονίζει ότι «δεν πρόκειται να γίνουν πωλήσεις σε ασύμφορες τιμές, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή που θα αγοράσει περιουσιακό στοιχείο».
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του προγράμματος, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει ότι επιδιώκεται να ολοκληρωθούν πριν από το Πάσχα οι διαγωνισμοί για τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, τα έξι ακίνητα του εξωτερικού και ενδεχομένως την Αφάντου της Ρόδου.
Ταυτόχρονα, ξεκινούν οι διαγωνισμοί της ΕΥΑΘ, των ακινήτων στην Αττική Οδό, του ΟΔΙΕ, των είκοσι οκτώ κτιρίων για πώληση ή επαναμίσθωση, ενώ δρομολογούνται και δεκαπέντε νέοι διαγωνισμοί έως το τέλος του εξαμήνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένα περίεργο μήνυμα στον λογαριασμό του Χαμενεΐ
- Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρούμπιο ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ εν μέσω της επίθεσης εναντίον του Ιράν
- Ιράν: Πάνω από 100 τα νεκρά παιδιά από το πλήγμα σε δημοτικό σχολείο
- Ιρανικός πύραυλος χτύπησε αμερικανική βάση στην Ιορδανία [βίντεο]
- Τα ΗΑΕ λένε ότι στοχοποιήθηκαν από 137 πυραύλους και 209 drones του Ιράν
- Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ για τις εξελίξεις στο Ιράν