Με κινητοποιήσεις απειλούν οι εκπαιδευτικοί για την αύξηση του ωραρίου
Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε από δασκάλους και καθηγητές για την αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών που ψηφίστηκε στη Βουλή. Καθηγητές και δάσκαλοι δηλώνουν ότι το μέτρο «δεν θα περάσει» και απειλούν με κινητοποιήσεις. «Ο έλληνας εκπαιδευτικός για άλλη μια φορά στοχοποιείται – σκόπιμα – ως ο μοναδικός υπεύθυνος των δεινών στην Εκπαίδευση» αναφέρει μεταξύ άλλων η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).
Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε από δασκάλους και καθηγητές για την αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Καθηγητές και δάσκαλοι δηλώνουν ότι το μέτρο «δεν θα περάσει» και απειλούν με κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ, από μέρα σε μέρα αναμένεται το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
«Υπενθυμίζουμε ότι τόσο το διδακτικό (21-25 ώρες την εβδομάδα) όσο και το εργασιακό (30 ώρες την εβδομάδα) ωράριο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι στα πλαίσια του μέσου όρου του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Ευρώπης των χώρων του ΟΟΣΑ. Το ωράριο κατακτήθηκε με τους αγώνες του κλάδου το 1997 και νομοθετήθηκε με το Ν.2517/97» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).
«Ο έλληνας εκπαιδευτικός, για άλλη μια φορά, στοχοποιείται – σκόπιμα – ως ο μοναδικός υπεύθυνος των δεινών στην Εκπαίδευση. Καλείται να εργαστεί με μισθούς εξαθλίωσης, με υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, δίχως ή με «δανεικά» βιβλία, με τη «δαμόκλειο σπάθη» της αξιολόγησης – χειραγώγησης – απόλυσης πάνω από το κεφάλι του, οδηγείται σε συσσίτια, και τώρα «απειλείται» με αύξηση των ωρών διδασκαλίας και αντιμετωπίζει το ορατό φάσμα της ανεργίας των αναπληρωτών. Η όποια σκέψη του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης για αύξηση των ωρών διδασκαλίας θα πρέπει να εγκαταλειφτεί άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με όλο τον οργανωμένο κλάδο» καταλήγουν οι δάσκαλοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργήσουν οι ψηφιακές εφαρμογές τις επόμενες μέρες
- IRIS: Τι αλλάζει με τα όρια στις άμεσες πληρωμές από τον Ιανουάριο 2026
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τον Ρούμπιο πριν από το ραντεβού με τον Τραμπ
- ΒΗΜΑ: Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Αρκά για το 2026 επανακυκλοφορεί αυτή την Κυριακή
- Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με drones στην οικία του Πούτιν – Βλέπει βρετανικό δάκτυλο
- Γνωστός στις Αρχές ο δράστης των άσκοπων πυροβολισμών στο Ηράκλειο
