Απορρίπτει ο Χαμενεΐ άμεσες συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ιρανικό πρόγραμμα
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, έχει απορρίψει προτάσεις για άμεσες συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Η ανακοίνωση που έκανε ο Χαμεΐνί στην ιστοσελίδα του είναι η πρώτη αντίδρασή του στις προτάσεις για απευθείας διαβουλεύσεις, οι οποίες είχαν ήδη βρει «επιφυλακτική υποστήριξη» από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, έχει απορρίψει προτάσεις για άμεσες συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.
Η ανακοίνωση που έκανε ο Χαμενεΐ στην ιστοσελίδα του είναι η πρώτη αντίδρασή του στις προτάσεις για απευθείας διαβουλεύσεις, οι οποίες είχαν ήδη βρει «επιφυλακτική υποστήριξη» από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.
Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Χαμενεΐ -ο οποίος έχει απορρίψει και στο παρελθόν άμεσες επαφές με την Ουάσινγκτον.
«Είναι αφελείς όσοι νομιζουν πως μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, ενώ μας απειλούν» ανέφερε ο Χαμενεΐ. «Κρατάτε ένα πιστόλι εναντίον του Ιράν και λέτε ότι θέλετε συνομιλίες» είπε, τονίζοντας πως «το Ιράν δεν θα τρομοκρατηθεί από τις απειλές».
Η Τεχεράνη, υπενθυμίζεται, και οι «Έξι» (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) θα επσιτρέψουν στο τέλος του μήνα στο τραπέζι των συνομιλιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Άδωνις Γεωργιάδης: «Ενήργησαν με δόλο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες» στην υπόθεση Novartis
- Προτεραιότητα του Δήμου Βύρωνα μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς
- Μπαντόσα ήταν και… πάει: Ο Τσιτσιπάς «συνελήφθη» σε τρυφερό τετ-α-τετ με τη νέα του σύντροφο (vid)
- Δότης σπέρματος με καρκινογόνο μετάλλαξη απέκτησε 200 παιδιά – Τουλάχιστον 4 περιπτώσεις στην Ελλάδα
- Αμαλιάδα: 14χρονος εκβίαζε για εβδομάδες 12χρονο – Του πήρε 8.200 ευρώ
- Στο υπ. Εργασίας οι οικοδόμοι – 24ωρη απεργία για ΣΣΕ, αυξήσεις και μέτρα ασφαλείας
