
Νέα σύσκεψη υπό τον Γιάννη Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
Σύσκεψη για το νέο φορολογικό με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα έχει στις 15:00 σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, πριν από την απογευματινή (18:00) συνάντηση στο Μαξίμου των πολιτικών αρχηγών που αναμένεται να είναι καθοριστική για το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων, επικρατέστερο σενάριο παραμένει το ατομικό αφορολόγητο όριο των 50.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και η καθιέρωση ειδικού αφορολογήτου ορίου για τους κατ' επάγγελμα αγρότες.
Σύσκεψη για το νέο φορολογικό με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα έχει στις 15:00 σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, πριν από την απογευματινή (18:00) συνάντηση στο Μαξίμου των πολιτικών αρχηγών που αναμένεται να είναι καθοριστική για το ζήτημα.
Την Τρίτη το απόγευμα, ο κ. Στουρνάρας συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με κύρια θέματα τα προαπαιτούμενα για τις επόμενες δόσεις και ζητήματα σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους.
Ερωτηθείς για τη φορολόγηση των ακινήτων ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Έχουμε ακόμη καιρό να το κουβεντιάσουμε».
Σύμφωνα με Τα Νέα, επικρατέστερο σενάριο παραμένει to ατομικό αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και η καθιέρωση ειδικού αφορολογήτου ορίου για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, ενώ μεγάλα αγκάθια παραμένουν ο προσδιορισμός της αντικειμενικής αξίας των αγροτεμαχίων και βέβαια τα αναγκαία έσοδα τα οποία έχουν προσδιοριστεί, με βάση το Μνημόνιο, στα 3 δισ. ευρώ για το 2014 και σε περίπου 2 δισ. ευρώ για φέτος, δεδομένου ότι υπάρχουν «ουρές» εισπράξεων από το ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο εκσφενδόνισε μοτοσικλετιστή και τον παράτησε αβοήθητο στο δρόμο
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
