Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο
Αστατος θα παραμείνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, γεγονός που θα ρίξει τη θερμοκρασία. Αναλυτικά ο καιρός από το in.gr.
Αστατος θα παραμείνει ο καιρός τις επόμενες μέρες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, γεγονός που θα ρίξει τη θερμοκρασία. Συγκεκριμένα στα βόρεια θα κυμανθεί από 1-11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2-11 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 9-17 βαθμούς Κελσίου.
- O καιρός από το in.gr
Το Σάββατο στην Αττική προβλέπονται ασθενείς βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ από το μεσημέρι όμως και μετά θα γυρίσουν σε βόρειους μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι βροχερός με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 5-8 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίς στις ανατολικότερες και νότιες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βροχές και χιονόνερο αναμένονται στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση: στα βόρεια θα κυμανθεί από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 9 εως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός το πρωί και πιθανώς να βρέξει το απόγευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 6 βαθμούς Κελσίου. Ασθενές χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέχρι 3 μπρφόρ.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κρατικές υπηρεσίες έπειτα από ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί: να αποφύγουν τις μετακινήσεις, και ειδικά τις ακτές και γέφυρες σε ρέματα και χειμάρρους, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)