Η νέα ηθοποιός Δήμητρα Βλαγκοπούλου διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό
Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, αριστούχα απόφοιτος του Ιουνίου 2012, και τιμήθηκε με τον πρώτο έπαινο της κριτικής επιτροπής με πρόεδρο την ηθοποιό Βίρνα Λίζι.
Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου παρουσίασε μια σύνθεση από τον ρόλο της Κασσάνδρας στον Αγαμέμνονα της Ορέστειας του Αισχύλου χρησιμοποιώντας ελεύθερα υλικό από τα τρία χρόνια μαθητείας της στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Στην προετοιμασία της είχε τη βοήθεια της καθηγήτριας της Φιλαρέτης Κομνηνού και του Βίκτωρα Αρδίττη, υπεύθυνου σπουδών της Σχολής.
Η διοργάνωση και η συμμετοχή της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο του δικτύου Ε:UTAS (Ευρώπη: Ένωση Θεατρικών Ακαδημιών και Σχολών) στο οποίο η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου έχει ενταχθεί τα τελευταία χρόνια.
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]
- Ντουπλάντις: «Ο Καραλής με πίεσε πολύ, απολαμβάνω να αγωνίζομαι εναντίον του» (vid)

