Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΤΤ Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα
«Εγκληματική και ακατανόητη» χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του, την Πέμπτη, με το Σωματείο Εργαζομένων στο Ταμιευτήριο. Τη ριζική αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση του ΤΤ εξέφρασε και η Αλέκα Παπαρήγα. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις.
«Εγκληματική και ακατανόητη» χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του, την Πέμπτη, με το Σωματείο Εργαζομένων στο Ταμιευτήριο, προς το οποίο εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επιλογή της να ιδιωτικοποιήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, γιατί αν συμβεί τελικά αυτό, όπως ανέφερε, η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα που δεν θα έχει Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι όλο αυτό το διάστημα με τις αποφάσεις της επέλεξε την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών και την τιμωρία των δημοσίων τραπεζών.
Η πολιτική αυτή είναι ακατανόητη, τόνισε ο κ.Τσίπρας, γιατί το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει τα διπλάσια από ότι αν προχωρούσε στην ανακεφαλαιοποίηση του Ταμιευτηρίου και παράλληλα θα είχε και ένα εργαλείο ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να εξηγήσουν με διαφάνεια τις επιλογές και τη σκοπιμότητά τους, σχετικά με την πολιτική που ακολουθούν, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των τραπεζών από το ελληνικό δημόσιο και την όποια ελληνική κυβέρνηση.
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Δηλεχάτσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ξεπουλά δημόσια περιουσία και επισήμανε ότι το ΤΤ δεν ήταν ποτέ βάρος στον προϋπολογισμό.
Ο κ. Δηλεχάτσιος δήλωσε, τέλος, ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.
Αντίθετο και το ΚΚΕ
Τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ή συγχώνευσής του ή κατάργησής της αυτονομίας του, εξέφρασε και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε με τον Σύλλογο Εργαζομένων.
«Γνωρίζοντας ότι η ΕΕ έχει δρομολογήσει ορισμένες εξελίξεις τις οποίες πρέπει να αντιπαλέψουμε, δίνουμε επίσης πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στο να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό καθεστώς στους 3.000 εργαζόμενους στο ΤΤ» είπε η κ. Παπαρήγα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»