Προσαγωγές από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ αλληλέγγυων στην κατάληψη της βίλας Αμαλίας
Με επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. προσήχθησαν περίπου 40 άτομα από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, όπου πραγματοποίησαν κατάληψη για λιγότερο από μία ώρα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας. Νωρίτερα, περίπου 50 - 70 άτομα ανακατέλαβαν τη βίλα Αμαλίας, που ωστόσο εκκενώθηκε εκ νέου μετά από επέμβαση της αστυνομίας.
Με επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. προσήχθησαν περίπου 40 άτομα από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, όπου πραγματοποίησαν κατάληψη για λιγότερο από μία ώρα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας.
Προηγήθηκε δίωρη ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας από περίπου 50-70 άτομα,
ωστόσο το κτίριο εκκενώθηκε εκ νέου μετά από επέμβαση της αστυνομίας που
προσήγαγε τους καταληψίες.
Η κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ πραγματοποιήθηκε στις 09:30 την Τετάρτη, την ώρα που διενεργούνταν οι προσαγωγές στη βίλα Αμαλίας.
Εκείνη την ώρα στα γραφεία του κόμματος βρίσκονταν υπάλληλοι και λίγα από τα στελέχη, ενώ η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ επικοινώνησε με την αστυνομία και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την εκτόνωση της έντασης, ζητώντας να γίνει με τον πιο ήπιο τρόπο.
Την ώρα της κατάληψης στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ορισμένα στελέχη ειδοποιήθηκαν, λόγω της κατάστασης, να μεταβούν στη Βουλή μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα.
Τα άτομα που πραγματοποίησαν την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ανήρτησαν πανό υπέρ της κατάληψης της βίλας Αμαλίας.
Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία προσήγαγε τα περίπου 40 άτομα, παρά το γεγονός ότι δήλωσαν πως η κατάληψη γίνεται σε ένδειξη αλληλεγγύης και πως θα αποχωρούσαν από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.
Σε κείμενο για την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, αλλελέγγυοι για την κατάληψη στη βίλα Αμαλίας επικρίνουν με οξείς χαρακτηρισμούς τη ΔΗΜΑΡ για την πολιτική της και τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, ενώ προαναγγέλλουν κι άλλες δράσεις έως το Σάββατο, όταν θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για την κατάληψη στη βίλα Αμαλίας στα Προπύλαια (στις 12:00).
Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρ.Μαυροκεφαλίδης χαρακτήρισε την κίνηση απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, ωστόσο διευκρίνισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα καταθέσει μήνυση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέσβος: Με μια βουτιά στα κρύα νερά της θάλασσας γιόρτασαν την αθώωσή τους οι διασώστες μεταναστών της ERCI
- Καταρρέει η Συμφωνία του Παρισιού – Αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές και προπαγάνδα μετά την επανεκλογή Τραμπ
- Ελλάδα – Κροατία 11-10: Ανίκητη η Εθνική, έγραψε ιστορία και «άνοιξε» τον δρόμο για τα ημιτελικά!
- Ισπανία: Εξάρθρωση συμμορίας που χρησιμοποιούσε νεαρούς κολυμβητές για να κρύβει κοκαΐνη σε πλοία
- Μινεάπολη: Ο Τραμπ απειλεί με την εφαρμογή του Νόμου περί Εξέγερσης για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες
- Αγρότες: «Παιχνίδι» εντυπώσεων με Ανεστίδη πριν το κρίσιμο ραντεβού των αγροτών στο Μαξίμου
