Παράταση της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν πως η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει ζητήσει από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Τράπεζα της Ελλάδος να δοθεί παράταση πέντε εβδομάδων στη διαδικασία πώλησης του ΤΤ, προκειμένου να διευκολυνθεί το πιστωτικό ίδρυμα κατά τη διαδικασία συγχώνευσής του με την Eurobank.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, πριν προχωρήσει η διάσπαση και πώληση του υγιούς χαρτοφυλακίου του ΤΤ πρέπει να επιλυθούν μια σειρά από εκκρεμότητες σχετικές με τις κεφαλαιακές ανάγκες των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα ανέφερε ότι υπό προϋποθέσεις, δεν έχει παύσει, το ενδιαφέρον της για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τονίζοντας παραλλήλως ότι προτεραιότητα της αποτελεί η εν εξελίξει δημόσια πρόταση της προς τους μετόχους της Eurobank.

Βάσει εκτιμήσεων τραπεζικών στελεχών, αν δεν παρασχεθεί η παράταση που ζητά η Εθνική Τράπεζα, τότε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα καταλήξει στην Alpha Bank.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ