Μείωση του κόστους δανεισμού για Ιταλία και Ισπανία
Υποχωρεί σήμερα Τετάρτη το κόστος δανεισμού για την Ισπανία και την Ιταλία με τους επενδυτές να αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις μετά τη συμφωνία που αποτρέπει τον δημοσιονομικό γκρεμό (fiscal cliff) στις ΗΠΑ. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρούσε νωρίτερα κατά 9 μονάδες βάσης στο 4,42% ενώ το αντίστοιχο ισπανικό ομόλογο υποχωρούσε κατά 6 μονάδες βάσης στο 5,21%.
Υποχωρεί σήμερα Τετάρτη το κόστος δανεισμού για την Ισπανία και την Ιταλία με τους επενδυτές να αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις μετά τη συμφωνία που αποτρέπει τον δημοσιονομικό γκρεμό (fiscal cliff) στις ΗΠΑ.
Η συμφωνία, που επετεύχθη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνεται το ενδεχόμενο λήψης σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που ενδεχομένως θα βύθιζαν την οικονομία της χώρας σε ύφεση.
Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρούσε νωρίτερα κατά 9 μονάδες βάσης στο 4,42% ενώ το αντίστοιχο ισπανικό ομόλογο υποχωρούσε κατά 6 μονάδες βάσης στο 5,21%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
