Υποχρεωτική στην Ιταλία η βοήθεια σε ζώο – θύμα τροχαίου ατυχήματος
Σε μία κίνηση που γίνεται θερμά δεκτή από τους ζωόφιλους και τις ενώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, το ιταλικό κράτος αλλάζει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και υποχρεώνει διά νόμου τους οδηγούς να σταματήσουν σε περίπτωση ατυχήματος με θύμα ζώο, εξισώνει επίσης την υποχρέωση του κράτους να μεταφέρει ένα τραυματισμένο ζώο με τη μεταφορά τραυματισμένου ανθρώπου, επιτρέπει τη χρήση σειρήνων στα κτηνιατρικά ασθενοφόρα και προβλέπει την άμεση παρέμβαση κτηνιάτρου.
Σε μία κίνηση που γίνεται θερμά δεκτή από τους ζωόφιλους και τις ενώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, το ιταλικό κράτος τροποποιεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και υποχρεώνει διά νόμου τους οδηγούς να σταματήσουν σε περίπτωση ατυχήματος με θύμα ζώο.
Εξισώνεται επίσης η υποχρέωση του κράτους να μεταφέρει ένα τραυματισμένο ζώο με τη μεταφορά τραυματισμένου ανθρώπου, επιτρέπεται η χρήση σειρήνων στα κτηνιατρικά ασθενοφόρα και προβλέπεται η άμεση παρέμβαση κτηνιάτρου.
Σχετικό διάταγμα του ιταλικού υπουργού Υποδομών και Μεταφορών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ενσωματώνοντας τις σχετικές προβλέψεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως αναφέρουν σε σχετικά τους δημοσιεύματα οι εφημερίδες La Stampa και Il Messaggero.
«Ο νόμος έλαβε γνώση της μεταβολής του αισθήματος κοινού με το καθήκον να παρέχει βοήθεια στα ζώα» σημειώνουν ζωοφιλικές ενώσεις. Με ενθουσιασμό υποδέχονται την είδηση οι Ιταλοί, με τους αναγνώστες των εφημερίδων να γράφουν «επιτέλους!» και να κάνουν λόγο στα σχόλιά τους για ένδειξη πολιτισμένης κοινωνίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
