Τα «έψαλλε» ο Αρχιεπίσκοπος στον Χανς Φούχτελ
«Το ερώτημα και η αγωνία μας είναι ποια Ευρώπη θέλουμε: Μία Ευρώπη γερμανική, ή μία Γερμανία ευρωπαϊκή;» είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία και υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, τον οποίο δέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή.
«Το ερώτημα και η αγωνία μας είναι ποια Ευρώπη θέλουμε: Μία Ευρώπη γερμανική, ή μία Γερμανία ευρωπαϊκή;» είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία και υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, τον οποίο δέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή.
«Θέλουμε μια Ευρώπη στην οποία ο καθένας θα αναζητά να ηγεμονεύσει ή την Ευρώπη που όλοι ονειρευτήκαμε; Αυτός είναι ο προβληματισμός μου» είπε ο κ. Ιερώνυμος, συμπληρώνοντας: «Μία από τις θεμελιώδης αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του άλλου. Ούτε οι Γερμανοί μπορούν να γίνουν Έλληνες ούτε οι Έλληνες Γερμανοί».
«Εγώ είμαι ένας παπάς και θέλω να χρησιμοποιώ τη γλώσσα της αλήθειας, όπως τη νιώθω. Δεν χρησιμοποιώ τη γλώσσα της διπλωματίας. Έτσι όπως έχω μιλήσει σκληρά για την κ. Μέρκελ στο παρελθόν, άλλες φορές σημειώνω ότι είναι ένας πολύ χρήσιμος άνθρωπος που εκτιμούμε, μία δυνατή προσωπικότητα που η Ευρώπη την χρειάζεται» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Και συνέχισε: «Η κρίση έχει αντίκτυπο, όπως είναι φυσικό, στη ζωή του λαού μας. Θα την ξεπεράσουμε. Δεχόμαστε τη συνεργασία, θέλουμε τη βοήθεια των εταίρων μας, όμως υπό έναν απαράβατο όρο: να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Έχουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας και όλα αυτά δεν μπορούμε να τα ξεπουλήσουμε».
Ο κ. Φούχτελ είπε για τον Αρχιεπίσκοπο ότι «είστε σεισμογράφος και καταγράφετε τον παλμό της χώρας και του ελληνικού λαού», ενώ ο πρόεδρος του Δικτύου «Διακονία» των Ευαγγελικών φιλανθρωπικών οργανισμών της Γερμανίας, Γιοχάνες Στοκμάγιερ, που συνόδευε τον κ. Φούχτελ εξήρε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 1-2: «Καθάρισε» ο Ελ Κααμπί για τους «ερυθρόλευκους»
- Ιράν: Δημοσιογράφος ξεσπά σε λυγμούς ανακοινώνοντας τον θάνατο του Χαμενεΐ [βίντεο]
- Τροχαία: 11 νεκροί και 416 τραυματίες τον Φεβρουάριο στην Αττική – Βεβαιώθηκαν 33.749 παραβάσεις
- ΗΠΑ: Βύθισαν πολεμικό σκάφος του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν – Επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ
- The Beatles: Το μέλος της θρυλικής μπάντας που βρέθηκε πρώτο πίσω από τα σίδερα της φυλακής
- Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Ο αδερφός της Μαρίας Λαδά ξεσπά στο in για τον άδικο θάνατο της ΑμεΑ αδερφής του

