EΜΠ: Διεθνές συνέδριο για την προώθηση της αειφορίας στον τουριστικό κλάδο
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα την προώθηση της αειφορίας στον τουριστικό κλάδο τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Μακεδονία του Ξενοδοχείου Divani Caravel (08:30-18:00). Οι εισηγητές του συνεδρίου προέρχονται από τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, καθώς και από τον επιστημονικό και ερευνητικό χώρο.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά το λογισμικό εργαλείο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE+ CΑRBONTOUR http://uest.ntua.gr/carbontour και https://www.youtube.com/watch?v=86sQXABElHk), που μπορεί να διευκολύνει το προσωπικό αλλά τους ιδιοκτήτες των τουριστικών μονάδων να υπολογίσουν την ενέργεια που καταναλώνουν και τις εκπομπές του CO2 και να τις μειώσουν εξοικονομώντας πόρους και χρήματα.
Για αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του συνεδρίου www.ecotourism2012.uest.gr & http://www.facebook.com/EcoTourism2012CarbonTourConference.
Χρηματοδότηση Έργου: Χρηματοδοτικό Εργαλείο LIFE+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, LIFE09/ENV/GR/000297 Εταίροι: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων – Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων «ΕΠΤΑ ΑΕ» – Aeolian Village – Mayfair Hotel.
in.gr
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού

