Μιά ιστορία αγάπης μεταξύ μιάς Γερμανίδας και ενός Εβραίου. Μιά σχέση μεθυστική που σκοντάφτει στο φυλετικό, ταξικό και ηλικιακό ασυμβίβαστο. Τάνια Τρύπη, Francois Delaive, Μισέλ Βάλεϊ, Γιώργος Χαραλαμπίδης. Σενάριο Μαλβίνα Κάραλη και Τώνια Μαρκετάκη. 4/12 22.30 ΕΤ1
Κρυστάλλινες Νύχτες

Παίζουν: Τάνια Τρύπη, Francois Delaive, Μισέλ Βάλεϊ, Γιώργος Χαραλαμπίδης.
Σκηνοθέτης: Τώνια Μαρκετάκη
Σενάριο: Μαλβίνα Κάραλη, Τώνια Μαρκετάκη
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Παπαδάκης

Αθήνα, 1936. Η Γερμανίδα Ισαβέλλα, παντρεμένη με Έλληνα αξιωματικό του μεταξικού περίγυρου και μυημένη σε έναν κύκλο μυστικιστών, ερωτεύεται τον Αλβέρτο, έναν κατάξανθο Εβραίο έφηβο που κουβαλάει πάγο.
Η σχέση τους είναι μεθυστική αλλά σκοντάφτει στο φυλετικό, ταξικό και ηλικιακό ασυμβίβαστο. Μετά την ένωσή τους, ο Αλβέρτος εξαφανίζεται και η Ισαβέλλα καταφεύγει στη δύναμη της μαγείας για να τον ξαναφέρει κοντά της.
Το καταφέρνει, αλλά ο νεαρός είναι τώρα ένα άψυχο πλάσμα που δεν την ικανοποιεί. Η Ισαβέλλα, σπρωγμένη από το υπέρτατο πάθος του έρωτα, αυτοκτονεί και ξαναγεννιέται μέσα σε συνθήκες που θα τη φέρουν κοντά στον λατρευτό της. Ως Άννα τώρα, ένα κορίτσι που ζει στην ίδια αυλή με τον Αλβέρτο, μόνο που ο χρόνος έχει κυλήσει και η χώρα βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή.
Σε ένα μπλόκο στην εβραϊκή συνοικία, η μικρή Άννα, για να μείνει μόνη με τον εικοσιπεντάχρονο Αλβέρτο, προδίδει τους Εβραίους στην Γκεστάπο.
Κάπου δέκα χρόνια μετά, στην Αθήνα της ανοικοδόμησης και του rock ‘n’ roll, ο Αλβέρτος ζει με την έφηβη πλέον Άννα η οποία, ερωτευμένη πάντα, επιχειρεί και πάλι να τον κατακτήσει.