Γρανίτης, ό,τι πρέπει για χιόνι!
Στη διαδρομή από την πόλη της Δράμας προς το Κάτω Νευροκόπι βρίσκεται ο Γρανίτης, γραφικός οικισμός, χτισμένος στην κοιλάδα του ομώνυμου ρέματος, σε υψόμετρο 789.
Η γύρω περιοχή είναι κατάφυτηαπό πεύκα, έλατα, οξιές, καρυδιές και αυτοφυείς φουντουκιές.
Ο οικισμός οφείλει την ονομασία του στα λατομεία γρανίτη που υπήρχαν άλλοτε στην
περιοχή και από τα οποία παράγονταν κυβόλιθοι για το στρώσιμο των καλντεριμιών.
Στον παλαιό οικισμό διατηρούνται σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ενώ στολίδι του Γρανίτη είναι η εκκλησία των Ταξιαρχών (1873), με ξυλόγλυπτα του 19ου αιώνα.
Ο Γρανίτης αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή (ορεινό συγκρότημα Φαλακρού), που είναι πανελληνίως γνωστή για το δριμύ ψύχος που επικρατεί εκεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, στο οροπέδιο του Αγίου Πνεύματος, οι σηματοδοτημένες περιπατητικές διαδρομές, οι φυσικές πίστες απογείωσης για αλεξίπτωτο πλαγιάς και αιωροπτερισμό είναι μερικές μόνον από τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους όσοι επιλέγουν το Γρανίτη για ολιγοήμερες αποδράσεις ή και πολυήμερες διακοπές.
Μέλι, καρύδια, τσάι του βουνού και, ασφαλώς, τοπικές νοστιμιές στα παραδοσιακά ταβερνάκια προσφέρονται στους επισκέπτες του Γρανίτη, οικισμού με διαρκώς αναπτυσσόμενη τουριστική υποδομή, που προσφέρεται για μια ευχάριστη διαμονή σε ένα αναλλοίωτο φυσικό περιβάλλον.
Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
- Απείλησε ο Ολυμπιακός με σουτ του Σιπιόνι (vid)
- Χιμένεθ: «H ομάδα τα έδωσε όλα, όμως η ισοπαλία στην έδρα μας δεν είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα»
- LIVE: Γιουβέντους – Λάτσιο
- Νορβηγία: Επιφανής διπλωμάτης παραιτήθηκε λόγω των δεσμών της με τον Έπσταϊν
- Γαλλία: Η κυβέρνηση χαρακτήρισε την Ανυπότακτη Γαλλία «ακροαριστερό κόμμα» – Σφοδρές αντιδράσεις
- Γιάννης Παναγόπουλος: Στον οικονομικό εισαγγελέα αναμένεται το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος