Βίζα διαρκείας σε όσους αποκτούν σπίτι στην Ελλάδα δίνει η κυβέρνηση
Άδεια παραμονής μεγάλης διάρκειας σε όσους υπηκόους τρίτων χωρών αποκτούν πρώτη ή δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών. Ακολουθώντας την πρακτικών άλλων χωρών της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση θα χορηγεί άδεια παραμονής πέντε ετών με δικαίωμα ανανέωσης του χρόνου αυτού σε πολίτες άλλων χωρών, που έχουν λάβει την ειδική θεώρηση εισόδου στη χώρα (βίζα) και διαθέτουν ακίνητα με αξία κατ’ ελάχιστον 300.000 ευρώ.
Άδεια παραμονής μεγάλης διάρκειας σε όσους υπηκόους τρίτων χωρών αποκτούν πρώτη ή δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών.
Ακολουθώντας την πρακτική άλλων χωρών της ΕΕ, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και πρόσφατα η Ισπανία, η ελληνική κυβέρνηση θα χορηγεί άδεια παραμονής πέντε ετών με δικαίωμα ανανέωσης του χρόνου αυτού σε πολίτες άλλων χωρών, που έχουν λάβει την ειδική θεώρηση εισόδου στη χώρα (βίζα) και διαθέτουν ακίνητα με αξία κατ’ ελάχιστον 300.000 ευρώ, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Ο χρόνος παραμονής δεν θα συνυπολογίζεται για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας, ενώ η άδεια
αυτή δεν θα επιτρέπει την άσκηση οποιασδήποτε εργασίας στην Ελλάδα.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το κίνητρο αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλβανία: Αντικυβερνητική διαδήλωση – Μολότοφ, τραυματισμοί και συλλήψεις
- Συνταγή: Φριτάτα με πατάτες και τυρί
- Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας απέκρουσε επιδρομή drones της Ουκρανίας
- Νότιο Σουδάν: Νέα κλιμάκωση της βίας, έκκληση για πολιτική λύση και προστασία αμάχων στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Πόση ενέργεια μας έχει απομείνει;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και τα νότια, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα