Αναμόρφωση του θεσμού των χορηγιών προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού
Η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του θεσμού της χορηγίας, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συνεχίζεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ο κ. Τζαβάρας είπε ακόμα ότι γίνονται προσπάθειες για περαιτέρω απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του θεσμού της χορηγίας, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συνεχίζεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Ο κ. Τζαβάρας είπε ακόμα ότι γίνονται προσπάθειες για περαιτέρω απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
«Ήδη το υπουργείο έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο με έργα που αγγίζουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ» εξήγησε.
Μιλώντας για το εύρος των έργων που προχωρούν, επισήμανε ότι το υπουργείο με τη διακριτή του λειτουργία κατάφερε να απασχολεί 3.200 εργαζόμενους, πέραν του προσωπικού που υπηρετεί στις διάφορες υπηρεσίες του.
«Είναι προφανές ότι με τον τρόπο που εκτελούνται τα έργα, δηλαδή, τη διαδικασία της αυτεπιστασίας, έχουμε τη δυνατότητα τα χρήματα αυτά, τα 600 εκατ. ευρώ, να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2012 έχουν απορροφηθεί 112 εκατ. ευρώ και με το σχεδιασμό που υπάρχει το 2013 θα είναι δυνατό να απορροφηθούν περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ.
Για τις χορηγίες ο κ. Τζαβάρας εξέφρασε την ελπίδα οι χορηγίες «να αναδειχθούν σε βασική πηγή χρηματοδότησης του πολιτισμού».
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών