
Στην περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας προχωρά η ελβετική UBS
H UBS ανακοίνωσε και επίσημα την Τρίτη την κατάργηση τουλάχιστον 9.000 θέσεων εργασίας στα υποκαταστήματά της παγκοσμίως έως το 2015. Η τράπεζα με τους 63.500 υπαλλήλους παγκοσμίως υπολογίζει στην εξοικονόμηση 5,4 δισ. ελβετικών φράγκων σε τρία χρόνια, εγκαταλείποντας ορισμένες ριψοκίνδυνες δραστηριότητες του τομέα επενδύσεων, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της.
H UBS ανακοίνωσε και επίσημα την Τρίτη την κατάργηση τουλάχιστον 9.000 θέσεων εργασίας στα υποκαταστήματά της παγκοσμίως έως το 2015.
Η τράπεζα με τους 63.500 υπαλλήλους παγκοσμίως υπολογίζει στην εξοικονόμηση 5,4 δισ. ελβετικών φράγκων σε τρία χρόνια, εγκαταλείποντας ορισμένες ριψοκίνδυνες δραστηριότητες του τομέα επενδύσεων, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της.
Από σήμερα έως το 2015, η τράπεζα θέλει να μειώσει το προσωπικό της σε 54.000 εργαζόμενους.
Λόγω της αναδιάρθρωσης αυτής η UBS υπέστη μεγάλες απώλειες 2,2 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στο τρίτο τρίμηνο (1,8 δισ. ευρώ).
«Η απόφαση αυτή ήταν δύσκολο να ληφθεί, κυρίως σε μια δραστηριότητα όπως η δική μας που βασίζεται στα πρόσωπα» είπε ο γενικός διευθυντής Σέρτζιο Ερμότι, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση.
«Τα μέτρα που τώρα λαμβάνουμε θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησης σε αυτό το ρυθμιστικό και οικονομικό περιβάλλον που αλλάζει εκ θεμελίων και στο μέλλον θα αποφέρουν διαρκείς αποδόσεις για τους μετόχους μας» διευκρίνισε η τράπεζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ουγγαρία: Μεγάλη νίκη της αντιπολίτευσης δείχνει το exit poll – Ρεκόρ συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές
- Όλοι θέλουν παίκτες της Μπάγερν – Μετά τον Ολίσε στο «στόχαστρο» και ο Πάβλοβιτς
- Ο Akylas τραγούδησε «Ferto» και ξεσήκωσε το Άμστερνταμ
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς «φρένα» η κυβέρνηση – Οι επόμενες «μάχες» και ο δρόμος που οδηγεί στο… εδώλιο
- Khaby Lame: Το ναυάγιο του δημοφιλέστερου TikToker στον κοσμο
- Ινδία: Γυναίκα που θεωρούσαν νεκρή… «ζωντάνεψε» όταν το ασθενοφόρο που τη μετέφερε έπεσε σε λακκούβα


