Από την Πέμπτη η καταβολή των επιδοτήσεων σε 670.000 αγρότες
Ξεκινά από την Πέμπτη η καταβολή επιδοτήσρων ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε 670 χιλιάδες αγρότες. Ωστόσο, για μια ολιγάριθμη μερίδα αγροτών οι ενισχύσεις έχουν «μπλοκαριστεί», καθώς οι έλεγχοι έδειξαν ότι είχαν κάνει χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων.
Ξεκινά από την Πέμπτη η καταβολή επιδοτήσρων ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε 670 χιλιάδες αγρότες. Ωστόσο, για μια ολιγάριθμη μερίδα αγροτών οι ενισχύσεις έχουν «μπλοκαριστεί», καθώς οι έλεγχοι έδειξαν ότι είχαν κάνει χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων.
Στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε ότι πιστώνεται στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών η προκαταβολή του 50% των επιδοτήσεων που δικαιούνται.
Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και η εκταμίευση του θα είναι δυνατή από αύριο.
«Αναλογιζόμενοι τη δύσκολη συγκυρία, αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα να δώσουμε τώρα χρήματα αυτού του ύψους» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ.Τσαυτάρης, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά, που η ενίσχυση δίνεται τόσο γρήγορα.
Το υπόλοιπο 50% των επιδοτήσεων θα καταβληθεί μετά τις 15 Δεκεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι για πρώτη «μπλοκάρονται» επιδοτήσεις επειδή αγρότες έκαναν αποδεδειγμένα χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων.
Πρόκειται για 8 με 10 περιπτώσεις ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται. Πρόθεση του υπουργείου είναι να δώσει ένα σαφές μήνυμα στους αγρότες πως είναι αποφασισμένο να πατάξει το κύκλωμα εμπορίας παράνομων φυτοφαρμάκων και να διαφυλάξει την υγεία των καταναλωτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τετέι: «Να με θυμούνται ως πρωταθλητή στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Σομαλία: Την Τουρκία επισκέπτεται ο πρόεδρός της τέσσερις ημέρες αφότου το Ισραήλ αναγνώρισε τη Σομαλιλάνδη
- Κολωνάκι: Το «μοιραίο» λάθος του γιου με το κλειδί του διαμερίσματος – Όταν γελούσε περιγράφοντας τη φωτιά
- Έβγαλαν «μαχαίρια» οι φανατικοί του Stranger Things – Το επεισόδιο με την χαμηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του
- Ασταμάτητος ο Ελ Κααμπί – Ο στράικερ του Ολυμπιακού πέτυχε γκολ και κόντρα στην Ζάμπια (1-0, vid)
- Συνέντευξη: Η κίνηση των «προθύμων» στα μπλόκα κάνει ακόμα πιο προκλητικό τον Μητσοτάκη – Η «πάσα» και οι… «τραμπούκοι»