Αναβολή εκλογών για το Συμβούλιο Διοίκησης σε Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάτρας και Πάντειο
Μπλόκο στην εκλογή μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών έβαλαν τη Δευτέρα φοιτητές και μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, οι οποίοι από νωρίς συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου, στην οδό Ιπποκράτους, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η ψηφοφορία. Αναβλήθηκαν και οι εκλογές σε Πανεπιστήμιο της Πάτρας και Πάντειο. Ολοκληρώθηκαν, με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής ψήφου, οι εκλογές στο ΤΕΙ Πειραιά.
Μπλόκο στην εκλογή μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών έβαλαν τη Δευτέρα φοιτητές και μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, οι οποίοι από νωρίς συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου, στην οδό Ιπποκράτους, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η ψηφοφορία.
Επίσης, λόγω κινητοποιήσεων των φοιτητών, αναβλήθηκαν και οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και το Πάντειο.
Η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πάτρας. Εάν δεν ολοκληρωθεί, τότε τα Ιδρύματα θα καταφύγουν στην μέθοδο της ηλεκτρονικής ψήφου, που εφαρμόστηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα.
Στο Πάντειο η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 25 Οκτωβρίου.
Την Τρίτη, εκλογές έχουν προγραμματιστεί στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Ιόνιο, την Τετάρτη, στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, το Αιγαίου, το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Την Τετάρτη προγραμματίζονται εκλογές και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Στο ΤΕΙ Πειραιά ολοκληρώθηκαν οι εκλογές με την μέθοδο της ηλεκτρονικής ψήφου.
Σπουδαστές που πήγαν το πρωί στο Ίδρυμα, σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν την ψηφοφορία, απέτυχαν.
Οι ψηφοφόροι του Ιδρύματος ψηφίζουν μέσω των προσωπικών τους ηλεκτρονικών διευθύνσεων, απ’ όπου και αν βρίσκονται. Υπολογίζεται ότι, έως τώρα, έχει ψηφίσει το ένα τρίτο των μελών του Ιδρύματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
