Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε αρκετούς κλάδους και κυρίως στις τράπεες.

Στις 14:50 ο γενικός δείκτης σημείωνε άνοδο 1,17% στις 834,47 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 25,2 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 1,54% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 0,30%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε κέρδη 3,39%.

Από τις μετοχές που διακινούνταν, 60 ήταν σε θετικό έδαφος, 60 σε αρνητικό, ενώ 18 ήταν αμετάβλητες.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν επίσης ανοδικές τάσεις, ενώ ανοδικό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχυόταν κατά 0,52%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 1,33% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,80%.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 0,51% και στην Ιταλία κέρδη 1,07%.

Στις ασιατικές αγορές, με άνοδο ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 8.577,93 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ