in Σήμερα θέατρο 3/10: Κώστας Χατζηχρήστος: «Ζήκος ο μπακαλόγατος»
Πέθανε σε ηλικία 80 ετών, έπειτα από νοσηλεία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου εισήχθη στις 31 Ιουλίου με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την ταινία «Της κακομοίρας» που άφησε εποχή!
Την πρώτη του μεγάλη επιτυχία την κάνει με το ρόλο του «βλάχου Θύμιου», όνομα του ήρωα που «γέννησε» ο ίδιος για να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το χαρακτήρα του κουτοπόνηρου επαρχιώτη που φτάνει στην Αθήνα για να μπερδέψει τους πρωτευουσιάνους με τη χωριάτικη νοοτροπία του.
Παντρεύτηκε την Ντιριντάουα (Καίτη Οικονόμου) και απέκτησαν μία κόρη. Ο γάμος τους το 1975 έλαβε τέλος.
Το 1952 πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο με την ταινία «Ο Πύργος των ιπποτών» των Γ. Ασημακόπουλου – Ν. Τσιφόρου. Παράλληλα, σημείωσε τεράστια επιτυχία και στο θέατρο.
Το 1968-69 το έργο ο «Ανθρωπος που γύρισε από τα πιάτα» ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του με συνθιασάρχες την Α. Φόνσου και τον Δ. Παπαγιαννόπουλο.
Υπήρξε παραγωγός τριών ταινιών και σκηνοθέτης οκτώ.
Την περίοδο 1994 – 1996 ο Κώστας Χατζηχρήστος επιστρέφει στο θέατρο που φέρει το όνομά του, τη θεατρική στέγη που απέκτησε ο ίδιος το 1970. Τελευταίες του παραστάσεις το «Δεν Ήξερες, δεν Ρώταγες» και το «Τρελλάθηκα και Σώθηκα».
Η δύσκολη περίοδος της ζωής του άρχισε όταν έχασε ξαφνικά την Ελένη Πανταζή, την τέταρτη του γυναίκα, μόλις στα 42 της χρόνια.
- Ο Λανουά κατάφερε τον Μακέλι να έρθει ξανά στην Ελλάδα
- Η SpaceX σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με την Τesla και άλλες εταιρείες του Μασκ
- Η Νότια Αφρική απελαύνει τον κορυφαίο διπλωμάτη του Ισραήλ – Και το Τελ Αβίβ πληρώνει με το ίδιο νόμισμα
- Με νέα κοντάρια για υψηλότερες «κορυφές» ο Εμμανουήλ Καραλής
- ΣτΕ: Και με τις παλαιού τύπου ταυτότητες θα εκδίδονται ή ανανεώνονται τα διαβατήρια – Η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να αρνηθεί την έκδοσή τους
- Η Lady Gaga εκτοξεύει πυρά εναντίον της δράσης της ICE – «Η καρδιά μου πονάει»

