in Σήμερα θέατρο 3/10: Κώστας Χατζηχρήστος: «Ζήκος ο μπακαλόγατος»
Πέθανε σε ηλικία 80 ετών, έπειτα από νοσηλεία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου εισήχθη στις 31 Ιουλίου με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την ταινία «Της κακομοίρας» που άφησε εποχή!
Την πρώτη του μεγάλη επιτυχία την κάνει με το ρόλο του «βλάχου Θύμιου», όνομα του ήρωα που «γέννησε» ο ίδιος για να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το χαρακτήρα του κουτοπόνηρου επαρχιώτη που φτάνει στην Αθήνα για να μπερδέψει τους πρωτευουσιάνους με τη χωριάτικη νοοτροπία του.
Παντρεύτηκε την Ντιριντάουα (Καίτη Οικονόμου) και απέκτησαν μία κόρη. Ο γάμος τους το 1975 έλαβε τέλος.
Το 1952 πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο με την ταινία «Ο Πύργος των ιπποτών» των Γ. Ασημακόπουλου – Ν. Τσιφόρου. Παράλληλα, σημείωσε τεράστια επιτυχία και στο θέατρο.
Το 1968-69 το έργο ο «Ανθρωπος που γύρισε από τα πιάτα» ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του με συνθιασάρχες την Α. Φόνσου και τον Δ. Παπαγιαννόπουλο.
Υπήρξε παραγωγός τριών ταινιών και σκηνοθέτης οκτώ.
Την περίοδο 1994 – 1996 ο Κώστας Χατζηχρήστος επιστρέφει στο θέατρο που φέρει το όνομά του, τη θεατρική στέγη που απέκτησε ο ίδιος το 1970. Τελευταίες του παραστάσεις το «Δεν Ήξερες, δεν Ρώταγες» και το «Τρελλάθηκα και Σώθηκα».
Η δύσκολη περίοδος της ζωής του άρχισε όταν έχασε ξαφνικά την Ελένη Πανταζή, την τέταρτη του γυναίκα, μόλις στα 42 της χρόνια.
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]
- Ντουπλάντις: «Ο Καραλής με πίεσε πολύ, απολαμβάνω να αγωνίζομαι εναντίον του» (vid)

