Η Αναβίωση του Αριστοφάνη: αφιερωμένο στον Αλέξη Σολωμό
Στις αρχές του 20ου αιώνα, και ύστερα από μια μακρά πορεία σεμνοτυφίας και συνεπώς αποφυγής της ενασχόλησης με τα έργα του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, παρουσιάζονται κάποιες παραστάσεις από το Βασιλικό Θέατρο και τη Νέα Σκηνή.
Το Εθνικό Θέατρο θα επιτύχει να παρουσιάσει έως σήμερα σχεδόν όλα τα έργα του κωμικού ποιητή.
Ο Αλέξης Σολωμός χρησιμοποίησε στις παραστάσεις του στοιχεία από την ελληνική λαογραφία, στο μέτρο που τα δεχόταν ο «οργανισμός» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, όπως τονίζει ο ίδιος. Ο Α. ΣΟΛΟΜΟΣ, μαζί με τον ΚΑΡΟΛΟ ΚΟΥΝ, που είχε καταπιαστεί με το έργο του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ και είχε καθιερώσει ετήσια παρουσίαση των έργων του κωμωδιογράφου στην Επίδαυρο, κατάφεραν να απομακρύνουν από τη φήμη του τους χαρακτηρισμούς του ξεπερασμένου, του βωμολόχου ή του αντιεμπορικού.
Για το θέμα μιλούν επίσης και οι ηθοποιοί Μαίρη Αρώνη και Ηλίας Λογοθετίδης, ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος και ο λογοτέχνης Κώστας Ταχτσής.
«Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ είναι αθάνατος, επειδή πριν από τόσους αιώνες έγραψε σαν να ήταν σύγχρονός μας.
Τα κείμενά του είναι απόλυτα διαχρονικά ακόμη και χωρίς καμία αλλοίωση» καταλήγει ο Αλέξης Σολωμός.
- Φερεντσβάρος-Παναθηναϊκός 1-1: Ο Ζαρουρί απέδωσε δικαιοσύνη και… πρόκριση
- Β. Σπανάκης: Ενισχύουμε την αυτοδιοίκηση καθημερινά
- Ζελένσκι: Λέει ότι εξασφάλισε συμφωνίες για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Νταβός
- Συγχαρητήρια της Μπέτις για το πανό «Αδαμούθ, Τέμπη»
- Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός: Οι Ούγγροι κάνουν το 1-0 με πέναλτι (vid)
- Ιράν: Διάγγελμα του προέδρου Πεζεσκιάν με αφορμή τις πολύνεκρες διαδηλώσεις



