Αποφασιστικές πρωτοβουλίες από τις κυβερνήσεις για την κρίση ζητεί ο Μ.Ντράγκι
Ο επικεφαλής της EKT Μάριο Ντράγκι υπερασπίστηκε σθεναρά, την Τρίτη, το σχέδιο επαναγοράς ομολόγων, υπογραμμίζοντας ότι τώρα είναι στο χέρι των κυβερνήσεων να συνοδευτούν αυτά τα μέτρα με αποφασιστικές κινήσεις ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Ο Ντράγκι εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη θα επιστρέψει το 2013 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο επικεφαλής της EKT Μάριο Ντράγκι υπερασπίστηκε σθεναρά, την Τρίτη, το σχέδιο επαναγοράς ομολόγων, υπογραμμίζοντας ότι τώρα είναι στο χέρι των κυβερνήσεων να συνοδευτούν αυτά τα μέτρα με αποφασιστικές κινήσεις ώστε να ξεπεραστεί η κρίση.
«Η βελτίωση του κλίματος που καταγράφεται δεν σημαίνει ότι όλα έχουν λυθεί», είπε ο κ. Ντράγκι, μιλώντας σε συνέδριο της γερμανικής ομοσπονδίας επιχειρήσεων (BDI) στο Βερολίνο.
«Η δράση της ΕΚΤ μπορεί μόνο να αποτελέσει μια γέφυρα για το μέλλον. Το σχέδιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί με ανάληψη αποφασιστικών πρωτοβουλιών από τις κυβερνήσεις σε εθνικό αλλά και συλλογικό επίπεδο», πρόσθεσε.
Ο Ντράγκι είπε ακόμα ότι το σχέδιο αγοράς ομολόγων βοήθησε στη βελτίωση του κλίματος στις χρηματαγορές και εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2013.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ συναντήθηκε επίσης με τη Γερμανή καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η πρώτη ανδρική συλλογή Armani χωρίς τον Giorgio – Το «greige» φεύγει, τα 80s επιστρέφουν
- Η πρώτη αντίδραση Φαραντούρη μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Λεσόρ: «Δεν αντέχω πια να με ρωτάνε πότε θα επιστρέψω – Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό»
- Καϊράτ – Μπριζ 1-4: Περίπατος και στο «κυνήγι» της πρόκρισης οι Βέλγοι
- Συναγερμός για την κακοκαιρία: Σε αυξημένη επιφυλακή Δήμοι, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και Ένοπλες Δυνάμεις
- Συρία: Ο Αλ Σάρα έδωσε τέσσερις ημέρες στους Κούρδους να «ενσωματωθούν πρακτικά» στους θεσμούς στη Χασάκα

