
Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Περιορίστηκαν τα κέρδη στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, καθώς στην αγορά επικρατεί νευρικότητα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ.
Περιορίστηκαν τα κέρδη στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, καθώς στην αγορά επικρατεί νευρικότητα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ.
Η αγορά τροφοδοτείτο νωρίτερα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία συνηγορεί υπέρ της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων λιγνίτη από τη ΔΕΗ και ακυρώνει σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ωστόσο, τα κέρδη περιορίστηκαν μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, που, όπως φαίνεται, δεν κατέληξε σε συμφωνία για το πακέτο των νέων μέτρων.
Στις 16:40 ο γενικός δείκτης σημείωνε άνοδο 0,97% στις 760,33 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 70,4 εκατ. ευρώ περίπου. Νωρίτερα, η αγορά είχε ανέλθει μέχρι τις 781,53 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε απώλειες 0,12% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 5,12%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε πτώση 2,57%.
Από τις μετοχές που διακινούνταν, 86 ήταν σε θετικό έδαφος, 63 σε αρνητικό, ενώ 20 ήταν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,77%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,88% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,54%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 1,52% και στην Ιταλία 1,84%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 9.086,98 μονάδες, με πτώση 1,57%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
- Χανιά: Αναστάτωση σε ξενοδοχείο από φωτιά σε υπόγειο χώρο – Εκκενώθηκε προληπτικά
- ΠΑΟΚ – Μπιλμπάο: Ορίστηκαν οι τελικοί του Europe Cup ανάμεσα στον δικέφαλο και τους Βάσκους
- Τραμπ: Αρχίζουμε τώρα τη διαδικασία εκκαθάρισης των Στενών του Ορμούζ
- Διαψεύδουν τον Τραμπ οι υπηρεσίες του: Το Ιράν έχει ακόμα χιλιάδες πυραύλους – «Θα ανασυστήσουν το οπλοστάσιο»

