Πενταετή αποκλεισμό της Κύπρου από τις αγορές προβλέπει ο Π. Δημητριάδης
Την εκτίμηση ότι η Κύπρος ενδέχεται να χρειαστεί μια πενταετία πριν επιστρέψει στις αγορές ομολόγων, εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης.
Την εκτίμηση ότι η Κύπρος ενδέχεται να χρειαστεί μια πενταετία πριν επιστρέψει στις αγορές ομολόγων, εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης.
Ερωτηθείς από τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί η χώρα για να μπορέσει να αναχρηματοδοτηθεί από μόνη της, είπε:
«Ένα τριετές πρόγραμμα ίσως δεν είναι αρκετό, ακόμα και αν ελπίζουμε πως θα είναι. Ίσως χρειαστούν τέσσερα ή πέντε χρόνια».
Ο κ. Δημητριάδης, που είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξέφρασε την ελπίδα πως ίσως επιτευχθεί συμφωνία με τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωζώνης, τον ESM, τον ερχόμενο μήνα, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της από τον Ιανουάριο του 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (5/5): Πού θα δείτε Μονακό – Ολυμπιακός και τον ημιτελικό Άρσεναλ – Ατλέτικο
- Η Κάμερον Ντίαζ μητέρα ξανά στα 53 της – «Αγαπάμε τη ζωή» λένε με τον Μπέντζι Μάντεν
- Ιαπωνία: Παρέλαβε ρωσικό πετρέλαιο μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας στη Μέση Ανατολή – «Αναθέρμανση σχέσεων με Μόσχα»
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Ο Ολυμπιακός θέλει να καθαρίσει τη σειρά στο Μονακό και να κλείσει θέση στο Final Four
- H Άρσεναλ είναι ξανά το φαβορί για τον τίτλο: Το πρόγραμμα των «κανονιέρηδων» και της Σίτι μέχρι το φινάλε της Premier League