«Σε βάθος δρόμου μακρινού» οι δύο παραστάσεις του αγαπημένου συνθέτη, στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου Badminton, την Παρασκευή 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2012!
«Σε βάθος δρόμου μακρινού» είναι ο τίτλος των δύο παραστάσεων του Νίκου Ξυδάκη, που θα δοθούν την Παρασκευή 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2012, στο προαύλιο του Θεάτρου Badminton.
Ο Νίκος Ξυδάκης μαζί με τη Γεωργία Νταγάκη και ένα σύνολο εκλεκτών μουσικών, θα οδηγήσουν το κοινό εκεί, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ήχοι που γίνονται ταξίδι μέσα στο χρόνο, οι κομψές αποχρώσεις μίας σπάνιας μουσικής ευαισθησίας, η γοητευτική αφήγηση μίας μουσικής ιστορίας που καταλήγει στην ποίηση.

Ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει μία επιλογή από αγαπημένα τραγούδια μίας μακριάς προσωπικής διαδρομής, ερμηνευμένα από τον ίδιο και τη Γεωργία Νταγάκη, μία ξεχωριστή παρουσία, ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνη της Κρητικής λύρας.
Η παράσταση διανθίζεται από οργανική μουσική και από στίχους και ποιήματα των Μιχάλη Γκανά, Θοδωρή Γκόνη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Γεωργίου Βιζυηνού, Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και αναφορές στον Κ. Π. Καβάφη πάνω σε ποιήματα του Διονύση Καψάλη.

Ώρα: 21:00
Γενική είσοδος: 15€, φοιτητικό: 10€
(Δεν περιλαμβάνεται ποτό, ούτε είναι υποχρεωτικό)
Προπώληση: www.viva.gr | 13855 | Public | 210 88 40 600

Ξυδάκης, Νίκος