Εντυπωσιακό ατύχημα; Τρομακτικές εικόνες; Ή μήπως χάος; Όπως και αν το ονομάσετε η αλυσιδωτή σύγκρουσή πέντε μονοθεσίων έφερε τη μεγαλύτερη αναστάτωση σε εκκίνηση αγώνα.

Όλα ξεκίνησαν από τη σύγκρουση του Romain Grosjean (Lotus – Renault) με τον Lewis Hamilton (McLaren Mercedes). O Γάλλος οδηγός της Lotus, κινήθηκε απότομα προς τα δεξιά στην ευθεία της εκκίνησης και «στρίμωξε» τον L. Hamilton (Mclaren – Mercedes) στον τοίχο. Πέρα από τους δύο, εκτός αγώνα βρέθηκαν οι Fernando Alonso (Ferrari) και Sergio Perez (Sauber – Ferrari) ενώ καταστράφηκε και ο αγώνας του Kamui Kobayashi. H Sauber – Ferrari του Ιάπωνα οδηγού έπαθε πολλές ζημιές, τερμάτισε αλλά δεν πήρε βαθμούς.

Οι αγωνοδίκες μετά το τέλος του αγώνα εξέτασαν το συμβάν της εκκίνησης και έκριναν ότι ο R. Grojean είναι υπεύθυνος. Η ποινή που επέβαλαν στον Γάλλο είναι αποκλεισμός από έναν αγώνα και 50.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο R. Grosjean δεν θα τρέξει στον επόμενο αγώνα στη Monza. Η ομάδα της Lotus δεν έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο 3ος οδηγός της, ο Jerome D’ Ambrosio.

17/07/1994 Grand Prix Βρετανίας

Στον αγώνα της Βρετανίας δεν είχαμε ατύχημα αλλά ο M. Schumacher (Benetton – Renault) προσπέρασε (χωρίς λόγο) τον Damon Hill (Williams Renault) στον γύρο προθέρμανσης/ σχηματισμού.

Στη συνέχεια παρέβλεψε την ποινή (παραμονή 5 δευτερολέπτων στα pits) ύστερα από προτροπή του F. Briatore, ο οποίος ήθελε να την διαπραγματευτεί και έκανε την κατάσταση χειρότερη.

Το αποτέλεσμα ήταν να του δείξουν μαύρη σημαία, το οποίο σήμαινε αποκλεισμό από τον αγώνα. Οι αγωνοδίκες δεν σταμάτησαν και… προσαύξησαν την ποινή με αποκλεισμό για δύο Grand Prix, Ιταλίας και Πορτογαλίας.

auto.in.gr