Πορεία ενστόλων στην Αθήνα κατά των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια
Ένστολή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, αντιδρώντας στα σχέδια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Ένστολή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, αντιδρώντας στα σχέδια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Οι ένστολοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλής, όπου άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους εκπρόσωποί τους έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μειμαράκη. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μετέβη στα γραφεία της ΝΔ για συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Ξεχωριστή συνάντηση ορίστηκε στις 16:15 το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών των ένστολων ανέρχονται από 28,74% έως 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας τους.
Οι συνδικαλιστές προανήγγειλαν πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ θα δώσουν το «παρών» και στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Οπως είπαν χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου, δεν μπορούν να δεχθούν άλλες μειώσεις ούτε στο επίπεδο του «ενός ευρώ», ενώ αρνούνται τον χαρακτηρισμό «ειδικά μισθολόγια».
Σε ερώτηση αν θα προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποίησης όπως η λευκή απεργία, απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επιλογή και διαβεβαίωσαν πως θα είναι πρώτοι στη μάχη κατά του εγκλήματος και πως ο πολίτης δεν θα μείνει απροστάτευτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός