Ιταλός ανθρακωρύχος έκοψε τις φλέβες του μπροστά στους δημοσιογράφους
Τους δημοσιογράφους και τους συναδέλφους του αιφνιδίασε ένας από τους ανθρακωρύχους του ορυχείου Carbosulcis στη Σαρδηνία, στο οποίο έχουν ταμπουρωθεί εδώ και τρεις ημέρες εργαζόμενοι ζητώντας να διασφαλιστεί η λειτουργία του, κόβοντας τις φλέβες του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οι συνάδελφοί του τον σταμάτησαν πριν τραυματιστεί ακόμη πιο σοβαρά και ο ανθρωρύχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Τους δημοσιογράφους και τους συναδέλφους του αιφνιδίασε ο Στέφανο Μελέτι, ένας από τους ανθρακωρύχους του ορυχείου Carbosulcis στη Σαρδηνία, στο οποίο έχουν ταμπουρωθεί εδώ και τρεις ημέρες εργαζόμενοι ζητώντας να διασφαλιστεί η λειτουργία του, κόβοντας τις φλέβες του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι συνάδελφοί του τον σταμάτησαν πριν τραυματιστεί ακόμη πιο σοβαρά και ο ανθρωρύχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Τι πρέπει να κάνουμε, να αυτοκτονήσουμε;» είχε πει ο Μελέτι λίγο πριν κόψει τις φλέβες του.
Την Τετάρτη, ομάδα των ανθρακωρύχων κάλεσε συνέντευξη Τύπου ενώ η κυβέρνηση εξετάζει τι θα κάνει με το ορυχείο. «Είμαστε αποφασισμένοι για τα πάντα», λένε οι εργάτες του ορυχείου Carbonsulcis, οι οποίοι εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται σε 390 μέτρα βάθος, έχοντας μαζί τους εξακόσια κιλά εκρηκτικής ύλης. Αντιτίθενται στο κλείσιμο του ορυχείου -είναι το τελευταίο που λειτουργεί στη Σαρδηνία, αλλά η συνέχιση των εργασιών σε αυτό κρίνεται ασύμφορη.
Οι καταληψίες-απεργοί ζητούν να γίνουν επενδύσεις ύψους 1,5 δισ, ευρώ σε διάστημα οκτώ ετών. Προς το παρόν όμως τα μηνύματα από την κυβέρνηση της Ρώμης είναι αρνητικά.
Η διαπραγμάτευση πρόκειται να λήξει την Παρασκευή, αλλά ο υφυπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κλάουντιο Ντε Βιντσέντι, με δηλώσεις του στην Repubblica χαρακτήρισε «μη βιώσιμη οικονομικά» την πρόταση, ενώ παράλληλα «εγγυήθηκε» ότι οι συνολικά πεντακόσιοι εργαζόμενοι της Carbonsulcis δεν πρόκειται να μείνουν άνεργοι.
Οι ανθρακωρύχοι επιμένουν ότι με την πρότασή τους, οι επιχειρήσεις σε ένα μεγάλο μέρος της Σαρδηνίας θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν καθαρή ενέργεια σε κόστος σαφώς χαμηλότερο από το σημερινό. «Θα μείνουμε εδώ μέχρι να μας δοθούν οι απαντήσεις που επιθυμούμε, μέχρι να βρεθεί μια λογική και ανθρώπινη λύση» επανέλαβαν την Τετάρτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)

