Η Αγκυρα διαψεύδει τις φήμες περί δηλητηρίασης του προέδρου Γκιουλ
Φούντωσε η φημολογία στην Τουρκία γύρω από την κατάσταση υγείας του προέδορυ Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από το ταξίδι του στην Κιργιζία. Με τον τίτλο «Τον δηλητηρίασαν;» η τουρκική εφημερίδα Yurt αφήνει υπονοούμενα, ενώ το προεδρικό μέγαρο διέψευσε το δημοσίευμα.
Φούντωσε η φημολογία στην Τουρκία γύρω από την κατάσταση υγείας του προέδορυ Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από το ταξίδι του στην Κιργιζία.
Με τον τίτλο «Τον δηλητηρίασαν;» η τουρκική εφημερίδα Yurt αφήνει υπονοούμενα ότι ο πρόεδρος της χώρας υπέστη δηλητηρίαση. Η εφημερίδα επιμένει στον ισχυρισμό της, προαναγγέλλοντας μάλιστα, μέσω του δικτυακού της τόπου, ότι στο αυριανό φύλλο θα αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους τον δηλητηρίασαν.
Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ νοσηλεύεται τις τελευταίες πέντε ημέρες στο νοσοκομείο Χατζέτεπε της Αγκυρας. Η επίσημη διάγνωση των θεραπόντων ιατρών αναφέρει ότι ο πρόεδρος εμφάνισε «ύδρωπα του λαβυρίνθου», μία ασθένεια που προκαλεί οίδημα στο έσω αυτί και συνοδεύεται από ίλιγγο και εμβοές.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο κ. Γκιουλ αναγκάστηκε να διακόψει στις 23 Αυγούστου την επίσκεψή του στην Κιργιζία, όπου είχε μεταβεί για αν συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των τουρκόφωνων χωρών. Οι πρώτες βοήθειες του χορηγήθηκαν εν πτήσει προς την Αγκυρα.
Το απόγευμα της Τετάρτης η φημολογία ότι ο 62χρονος πρόεδρος ενδέχεται να έχει δηλητηριαστεί πήρε τέτοιες διαστάσεις που το προεδρικό μέγαρο αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να διαψεύσει το δημοσίευμα της Yurt.
«Οι ισχυρισμοί που δημοσιεύονται σήμερα σχετικά με την κατάσταση υγείας του κ. προέδρου είναι παντελώς εκτός πραγματικότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Τσάνκαγια.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ρετζέπ Ακντάγ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η κατάσταση υγείας του Τούρκου προέδρου βελτιώνεται και δεν προγραμματίζεται οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.
Υπενθυμίζεται ότι το 2006 ο Αμπντουλάχ Γκιουλ είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, έπειτα από ρήξη τυμπάνου που προκλήθηκε λόγω ξαφνικής ανόδου της πίεσης στην πτήση του προς τη Τυνησία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάνω από 500.000 άνθρωποι σε αιμοκάθαρση στις ΗΠΑ – Μια αιρετική λύση για αύξηση μοσχευμάτων
- Βενεζουέλα: Θα γίνει η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ, ρωτάει δημοσιογράφος τη μεταβατική πρόεδρο Ροδρίγκες
- ΜΚΟ: Αλματώδης αύξηση των εσωτερικών εκτοπισμών εξαιτίας ένοπλων συρράξεων
- Διδυμότειχο: Ερωτήματα προκαλεί το δέντρο στην κορυφή της αποκαταστημένης ξύλινης στέγης του Τεμένους Βαγιαζήτ
- Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων
- Ιράν: 2 στους 3 Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει στον λαό γιατί γίνεται ο πόλεμος
