Προτάσεις Βρούτση για επιπλέον 18.000 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς
Eπιπλέον 18.000 αιτήματα μητέρων για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς υπολογίζεται ότι μπορούν να καλυφθούν σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τη ΚΕΔΕ, για το τρέχον έτος ανεβαίνει ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών που θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς από τις 43.000 στις 60.000, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται στις 96.000.
Eπιπλέον 18.000 αιτήματα μητέρων για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς υπολογίζεται ότι μπορούν να καλυφθούν σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τη ΚΕΔΕ, για το τρέχον έτος ανεβαίνει ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών που θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς από τις 43.000 στις 60.000, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται στις 96.000.
Το κόστος για την εξασφάλιση των επιπλέον θέσεων, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού Εργασίας θα προέλθει από την ποσοστιαία μείωση του κόστους ανά παιδί και με την αύξηση της συμμετοχής του υπουργείου Εργασίας στο πρόγραμμα κατά 20 εκατ. ευρώ.
Οι σχετικές προτάσεις του υπουργείου Εργασίας θα εκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, εντός των επόμενων ημερών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- SOS και παγίδες για τα τα ενοίκια: Οι κωδικοί στο νέο Ε2 που μηδενίζουν τον φόρο
- Νέες ταινίες: Η κινηματογραφική ζωή μετά τα Όσκαρ
- Ιταλία: «Αυτά δεν θέλουν οι διαιτητές σχετικά με το VAR»
- Συνταγή: Πουρές πατάτας
- Ο πόλεμος στο Ιράν είναι ο τέλειος αντιπερισπασμός για τον Νετανιάχου – 5 προβλήματα που μπορεί να του λύσει
- The Expla-in Project: Τι συνδέει τον Τραμπ με τον Νετανιάχου;



