Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος, σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Υπό έλεγχο βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στο Άγιο Όρος, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή ώστε να αποτραπεί αναζωπύρωση των κύριων εστιών που κατέκαιγαν, για πέντε ημέρες, περίπου 40.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Μικρότερα μέτωπα και στη Ρόδο και τη Λάκκα Σοφικού Κορινθίας την Κυριακή, που έχουν τεθεί υπό έλεγχο .
Υπό έλεγχο βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στο Άγιο Όρος, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή ώστε να αποτραπεί αναζωπύρωση των κύριων εστιών που κατέκαιγαν, για πέντε ημέρες, περίπου 40.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.
Μικρότερα μέτωπα ξέσπασαν επίσης την Κυριακή στη Μαρίτσα της Ρόδου και τη Λάκκα Σοφικού Κορινθίας, που έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Καθοριστική για την πυρκαγιά στο Άγιο Όρος ήταν η ισχυρή βροχή που ξεκίνησε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου. Μέχρι εκείνη την ώρα η κατάσταση εθεωρείτο κρίσιμη, καθώς το πύρινο μέτωπο κατευθυνόταν προς τη Μονή Χιλανδαρίου.
Το έργο 64 οχημάτων της Πυροσβεστικής και των δεκάδων πυροσβεστών συνέδραμαν και 49 Σέρβοι πυροσβέστες, καθώς η Μονή Χιλανδαρίου είναι σέρβικο μοναστήρι.
Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στα δύσβατα σημεία της Αθωνικής Πολιτείας επιθεωρούν τα σημεία που καπνίζουν και καταβάλλουν προσπάθεια να σβήσουν τις τελευταίες εστίες φωτιάς που καίνε ακόμη.
Παράλληλα, το απόγευμα της Κυριακής ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μαρίτσα της Ρόδου. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 12 πυροσβέσετς και έξι οχήματα και το μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγη ώρα αργότερα.
Δασική πυρκαγιά ξέσπασε επίσης και στη Λάκκα Σοφικού Κορινθίας. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν 18 πυροσβέσετς με εννέα οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν

