Χωρίς μαντήλα θα διαγωνιστεί στο Λονδίνο αθλήτρια της Σαουδικής Αραβίας
«Επίσημη πρώτη» για γυναίκες αθλήτριες από τη Σαουδική Αραβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και μάλιστα χωρίς την ισλαμική μαντήλα. Η αθλήτρια του τζούντο Σεράι Αμπντουλραχίμ Σαχερκάνι, η μία από τις δύο αθλήτριες που στέλνει το Ριάντ στο Λονδίνο, πρόκειται να διαγωνιστεί στο τζούντο χωρίς να φορά χιτζάμπ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Τζούντο.
«Επίσημη πρώτη» για τις γυναίκες αθλήτριες από τη Σαουδική Αραβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και μάλιστα χωρίς την ισλαμική μαντήλα.
Η αθλήτρια του τζούντο Σεράι Αμπντουλραχίμ Σαχερκάνι, η μία από τις δύο αθλήτριες που στέλνει το Ριάντ στο Λονδίνο, πρόκειται να διαγωνιστεί στο τζούντο χωρίς να φορά χιτζάμπ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο Μάριους Βίζερ.
«Θα διαγωνιστεί με βάσει τις αρχές και το πνεύμα του τζούντο, συνεπώς χωρίς χιτζάμπ» δήλωσε ο Μάριους Βίζερ την Πέμπτη, βάσει των όσων μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η συμμετοχή των γυναικών σε αθλητικές διοργανώσεις αποτελούσε ανέκαθεν αμφιλεγόμενο ζήτημα στο συντηρητικό μουσουλμανικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, όπου ισχυροί ιερωμένοι καταγγέλλουν την άθληση των γυναικών υποστηρίζοντας ότι βαίνει αντίθετα στη φύση τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάτρα: Συνελήφθη 40χρονος που πόζαρε στα social media με όπλα και σιδερογροθιές – Επιχείρησε να διαφύγει
- Γουόκαπ: «Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής, είμαι τυχερός που έχω την Εστρέλλα» (vid)
- Νετανιάχου: Διέταξε την επέκταση της εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο – Ανεξέλεγκτος
- Ντετέκτιβ ξετρυπώνουν υπαλλήλους που προσποιούνται τους άρρωστους – Νέα «μόδα» εργοδοτών στο Λονδίνο
- Ο Μπρους Ντερν μοιράζεται μια ιστορία με την Μέριλιν Μονρόε
- Ποια χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη διαδικτυακή τοξικότητα στην Ευρώπη; – Τι ισχύει στην Ελλάδα;



