Την αναστολή της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό δρομολογεί το ΥΠΕΞ
Την αναστολή της λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό δρομολογεί το υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο εξέδωσε οδηγίες προς τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας που είναι διαπιστευμένες στη Συρία.
Την αναστολή της λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό δρομολογεί το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο -όπως λέει- συνεχούς αξιολόγησης της κατάστασης στη χώρα.
Το υπουργείο εξέδωσε οδηγίες προς τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας που είναι διαπιστευμένες στη Συρία.
«Με ψυχραιμία» αλλά και «με γνώμονα την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών», το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της χώρας -που είναι διαπιστευμένες στη Συρία- να δράσουν στην έκτακτη συγκυρία της περιοχής.
Υπενθυμίζοντας πρόσφατη ανακοίνωσή του που αναφερόταν στη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας στη Συρία, το υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή ανακοίνωσή του σημειώνει ότι:
- έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες στην πρεσβεία για την προετοιμασία που πρέπει να κάνει, ώστε να μπορεί να αντιμετωπισθεί κάθε έκτακτο ενδεχόμενο και
- στο πλαίσιο μιας συνεχούς αξιολόγησης της κατάστασης δρομολόγησε την αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Δαμασκό.
Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται, θα υπάρξει ενημέρωση για τις όποιες αποφάσεις ληφθούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – 35άρια τη Δευτέρα
- Η Μπαρτσελόνα παίρνει τον Άντονι Γκόρντον – Τι ποσό θα δώσει στη Νιούκαστλ (pics)
- Η ΕΕ ξεκίνησε ελέγχου του ευρωπαϊκού κόμματος της AfD – Η «Ευρώπη των Κυριαρχών Εθνών» ίσως κηρυχθεί εκτός νόμου
- Σε ρινγκ μετατρέπεται ο Λευκός Οίκος για τα 80ά γενέθλια του Τραμπ
- Όλες οι σκέψεις της Έλι Μπάμπερ όταν έμαθε ότι θα υποδυθεί την Κέιτ Μος
- Με… ελικόπτερα στο προπονητικό κέντρο οι παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας – Μόνος του έφτασε Νεϊμάρ (vid)
