Ο μπάτλερ του Πάπα αρνείται πως ήταν μέλος «σπείρας» στην υπόθεση Vatileaks
Δεν συμμετείχε σε «σπείρα» με στόχο τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Βατικανού ο τέως μπάτλερ του Πάπα, σύμφωνα με το δικηγόρο του. Παράλληλα, το Βατικανό ανακοίνωσε πως ο τέως μπάτλερ, που βρισκόταν σε κράτηση από το Μάιο, θα μεταφερθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Δεν συμμετείχε σε «σπείρα» με στόχο τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Βατικανού ο τέως μπάτλερ του Πάπα, σύμφωνα με το δικηγόρο του. Παράλληλα, το Βατικανό ανακοίνωσε πως ο τέως μπάτλερ Πάολο Γκαμπριέλε, που βρισκόταν σε κράτηση από το Μάιο, θα μεταφερθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Ο δικηγόρος του Γκαμπριέλε ανέφερε το Σάββατο πως ο κατηγορούμενος είχε δράσει μόνος του και δεν ήταν μέλος ευρεύτερης συνωμοσίας.
Ο Γκαμπριέλε είχε κατηγορηθεί το Μάιο για παράνομη κατοχή απόρρητων εγγράφων αρχηγού κράτους -εκτός από έγγραφα ανώτατων αξιωματούχων της Καθολικής Εκκλησίας, κατηγορείται και για διαρροή επιστολών του Ποντίφικα- και βρισκόταν σε κράτηση σε «ασφαλή αίθουσα» στο Βατικανό.
Ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Φεντερίκο Λομπάρντι ανακοίνωσε επίσης το Σάββατο πως ο τέως μπάτλερ θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η ημερομηνία για τη δίκη του θα καθοριστεί σύντομα, προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φυλακές Τρικάλων: Συνέλαβαν με ναρκωτικά εξωτερικό φρουρό
- Συντριβή για τους Μπακς στο Μιλγουόκι (127-98) – Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA
- Ανδρουλάκης: Τα Τέμπη συμβολίζουν την ηθική, πολιτική και θεσμική χρεοκοπία της ΝΔ
- Η Κρήτη βγαίνει στους δρόμους για τη δικαίωση των 57 θυμάτων στα Τέμπη
- Ιράν: Επιβεβαίωση Τραμπ με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ ξεκίνησαν επίθεση ευρείας κλίμακας
- Αρτέτα: «Έχει πάρει κάποιος και τους τέσσερις τίτλους; Όχι… Αυτό δείχνει πόσο δύσκολο είναι»