Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το γραφείο παχαίνει

Το γραφείο παχαίνει

Ακόμη και έξι κιλά κάθε χρόνο μπορεί να πάρουν οι εργαζόμενοι γραφείου σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Λουκία Λυκίδη

Είναι στα γενέθλια, στις γιορτές, πριν την άδεια λοχείας, μετά τα βαφτίσια, στους καλούς βαθμούς των παιδιών, στην αποφοίτηση. Πάντα βρίσκουμε μια αφορμή για να φέρουμε ένα χειροποίητο ή και έτοιμο γλυκό στο γραφείο με όλεθριες συνέπειες για το βάρος μας και τις αναλογίες στήθους, μέσης, γοφού. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 42% των εργαζόμενων σε γραφείο παίρνει τουλάχιστον ένα κιλό τον χρόνο εξαιτίας των γλυκών και των σνακ που καταναλώνει εκεί. Το 17% των γυναικών μάλιστα δηλώνει πως τους είναι εντελώς αδύνατον να πουν όχι στην ευγενική προσφορά ένος σνακ. Η έρευνα διαπίστωσε πως το 50% των γυναικών και το 40% των ανδρών παρατήρησαν αύξηση του βάρους τους τα χρόνια που απασχολούνταν σε καθιστική δουλειά γραφείου.
Δεν είναι όμως μόνο οι γιορτινές περιστάσεις. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην έρευνα απέδωσαν την ανάγκη τους για σνακ στην πλήξη ενώ αρκετά μεγάλο ποσοστό στην ανάγκη του για μια αναγκαία δόση ζάχαρης που θα τους βοηθήσει να νικήσουν την κούραση και θα τους δώσει ενέργεια. «Παίρνουμε και χάνουμε βάρος σε όλη την διάρκεια της ζωής μας, αυτό είναι αναπόφευκτο. Αλλά η έρευνα μας δείχνει ότι η φάση της ζωή μας που είναι πιθανότερο να παχύνουμε είναι τα χρόνια που δουλεύουμε σε γραφείο» δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας Gill Politis που διεξήγαγε η εταιρεία High and Mighty.
Ας είμαστε σε εγρήγορση λοιπόν. Αντικαθιστώντας τα σνακ με φρούτα και λαχανικά και αναζητώντας ενέργεια σε ένα γιαούρτι με σταφίδες και όχι στην σοκολάτα έχουμε πιθανότητες να κρατήσουμε ένα σωστό και σταθερό βάρος και στην ενήλικη ζωή μας. Α! και να μην αναβάλουμε άλλο εκείνο το γυμναστήριο μετά την δουλειά.

woman.in.gr

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024