Λύση αντί των 15.000 απομακρύνσεων στο Δημόσιο αναζητούν Στουρνάρας-Μανιτάκης
Ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθούν οι 15.000 απομακρύνσεις από το Δημόσιο φέτος, που προβλέπονται στο «Μνημόνιο 2», αναζητούν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το θέμα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Στουρνάρα και Αντ.Μανιτάκη την Τρίτη, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας είχε δώσει την προηγούμενη ημέρα το «στίγμα» των κυβερνητικών προθέσεων, αναφερόμενος σε αυστηρότερους περιορισμούς στις προσλήψεις.
Ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθούν οι 15.000 απομακρύνσεις από το Δημόσιο φέτος, που προβλέπονται στο «Μνημόνιο 2», αναζητούν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το θέμα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Στουρνάρα και Αντ.Μανιτάκη την Τρίτη, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας είχε δώσει την προηγούμενη ημέρα το «στίγμα» των κυβερνητικών προθέσεων, αναφερόμενος σε αυστηρότερους περιορισμούς στις προσλήψεις.
Η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκη και Γ.Στουρνάρα το απόγευμα της Τετάρτης περιστράφηκε γύρω από την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας για το θέμα της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου τομέα.
Στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων είχε δώσει την Τρίτη ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας, δηλώνοντας ο κανόνας 1 προς 5 (μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο) θα υποκατασταθεί από τον αυστηρότερο κανόνα 1 προς 10.
Ωστόσο η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν θα είναι εύκολη καθώς η αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς έχει τρωθεί τόσο από την αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας όσο και από τη μεγάλη καθυστέρηση για την εφαρμογή της αξιολόγησης στο Δημόσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
- Οι Σπερς στο σταυροδρόμι: πρέπει να τα παίξουν όλα για τον Αντετοκούνμπο;
- Ρεκόρ πτωχεύσεων δεκαετίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στη Γερμανία
- Ο Ίθαν Χοκ αναπολεί τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Το ταλέντο έρχεται με ένα κόστος»
- Σαμαράς: Το σίγουρο είναι πως αυτοί που βρίσκονται στα μπλόκα δεν κερδίζουνε κάθε τόσο το Τζόκερ
- Νόρις: Ο «χρυσός» πρωταθλητής του 2025 – Πόσα κερδίζει πραγματικά ο νέος βασιλιάς της F1

