Εξαντλείται το απόθεμα της Κίνας σε σπάνιες γαίες, προειδοποιεί το Πεκίνο
Η πτώση της ποσότητας των αποθεμάτων της Κίνας σε σπάνιες γαίες γίνεται όλο και μεγαλύτερη, προειδοποιεί το Πεκίνο επικαλούμενο την υπερβολική χρήση των μετάλλων αλλά και την παράνομη εξόρυξή τους η οποία καταστρέφει το περιβάλλον.
Η πτώση της ποσότητας των αποθεμάτων της Κίνας σε σπάνιες γαίες γίνεται όλο και μεγαλύτερη, προειδοποιεί το Πεκίνο επικαλούμενο την υπερβολική χρήση των μετάλλων αλλά και την παράνομη εξόρυξή τους η οποία καταστρέφει το περιβάλλον.
Πολλά από τα αρχικά αποθέματα εξαντλήθηκαν, επισημαίνει το έγγραφο του υπουργικού συμβουλίου.
Η Κίνα παρέχει το 90% των ποσοτήτων σπανίων γαιών παγκοσμίως αλλά έχει μόνο το 23% των αποθεμάτων.
Παρά το όνομά τους, κάποια από τα μέταλλα που ανήκουν στην ομάδα των σπάνιων γαιών δεν είναι δυσεύρετα. Ωστόσο τα ορυχεία τους υπάρχουν σχεδόν μόνο στην Κίνα αν και τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσουν ξανά ορυχεία στην Αυστραλία ή τις ΗΠΑ.
Οι σπάνιες γαίες χρησιμοποιούνται ευρέως σε εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, όπως κινητά ή mp3 players, και σε στρατιωτικές εφαρμογές.
Η Κίνα έχει επιβάλλει περιορισμούς στις ποσότητες που εξάγει προκαλώντας την ανησυχία αρκετών δυτικών χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σκιάθος εγκαινιάζει το μεγαλύτερο αθλητικό έργο που έχει γίνει ποτέ στο νησί
- Μίκι Ρουρκ: «Απάτη» η καμπάνια GoFundMe στο όνομά μου – Kινεί νομικές διαδικασίες
- Ο Έντιν Τζέκο έτοιμος για την Σάλκε
- Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της Viohalco, Νίκο Στασινόπουλο
- Το Ισραήλ κατεδάφισε κτίρια του ΟΗΕ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – «Πρωτοφανής επίθεση», λέει η UNRWA
- Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόβει μάρτυρες και επιταχύνει διαδικασίες- Οργή και καταγγελίες για συγκάλυψη από την αντιπολίτευση
