Εγκρίσεις 166 εκατ. ευρώ υπάγονται στο δεύτερο κύκλο του Επενδυτικού Νόμου
Εγκρίσεις 166 εκατ. ευρώ υπάγονται στο δεύτερο κύκλο του Επενδυτικού Νόμου, όπως προκύπτει από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων. «Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζει αδιάκοπα το έργο του για την ανόρθωση της οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ι.Στουρνάρας.
Εγκρίσεις 166 εκατ. ευρώ υπάγονται στο δεύτερο κύκλο του Επενδυτικού Νόμου, όπως προκύπτει από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων.
«Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζει αδιάκοπα το έργο του για την ανόρθωση της οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Ι.Στουρνάρας.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του 2ου κύκλου είχαν κατατεθεί τον Οκτώβριο του 2011, 179 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 854 εκατ. ευρώ.
Εξ αυτών, εγκρίθηκαν ήδη τα 70, ενώ επί του παρόντος εξετάζονται και οι ενστάσεις των επενδύσεων που απορρίφθηκαν κατά το στάδιο της αξιολόγησης.
Οι επενδυτές μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για την επένδυσή τους στη σχετική σελίδα του ΥΠΑΑΝ, www.ependyseis.gr, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, εντός των ερχόμενων τριών μηνών θα συνταχθούν και θα εκδοθούν οι Αποφάσεις Υπαγωγής των επενδύσεων αυτών.
Aπό την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν 6, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν 2 επενδυτικά σχέδια και 2 από τη Στερεά Ελλάδα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 2, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 5 και επίσης 5 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 3 και επίσης 3 από την Κρήτη και άλλες τόσες από το Νότιο Αιγαίο και από την Περιφέρεια Ηπείρου 1.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αυστραλία: Οι αρχές καλούν χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
- Κοινωνική έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
