«Εντελώς ανάρμοστα» για τη Ρώμη τα σχόλια Φέκτερ περί πιθανής ιταλικής προσφυγής
Έντονη ήταν η αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στις αναφορές της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρία Φέκτερ που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ρώμη να χρειαστεί να στραφεί στους μηχανισμούς στήριξης. «Θεωρώ εντελώς ανάρμοστο μία υπουργός Οικονομικών ευρωπαϊκής χώρας να σχολιάζει την κατάσταση ενός άλλου κράτους μέλους» είπε ο Μόντι.
Έντονη ήταν η αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στις αναφορές της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρία Φέκτερ που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ρώμη να χρειαστεί να στραφεί στους μηχανισμούς στήριξης.
«Θεωρώ εντελώς ανάρμοστο μία υπουργός Οικονομικών ευρωπαϊκής χώρας να σχολιάζει την κατάσταση ενός άλλου κράτους μέλους» είπε ο Μόντι την Τρίτη. «Ως εκ τούτου, δεν θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο» προσέθεσε.
O Μόντι υπογράμμισε πως η Ιταλία δεν έχει ανάγκη ένα σχέδιο διάσωσης για να ξεπεράσει την κρίση χρέους. «Η Ιταλία, ακόμη και στο μέλλον, δεν θα έχει ανάγκη μια βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF», δήλωσε ο Μόντι στο γερμανικό ARD.
Το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στο αυστριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο,η Μ.Φέκτερ δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ιταλία να αναγκαστεί με τη σειρά της, μετά την Ισπανία, να προσφύγει σε δανεισμό από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η ίδια πάντως ανασκεύασε με δηλώσεις της την Τετάρτη την τοποθέτησή της, σημειώνοντας πως δεν έχει «κανένα στοιχείο» ότι η Ρώμη πρόκειται να καταθέσει σχετικό αίτημα για οικονομική βοήθεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
- Διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης με μια αγκαλιά