Γερμανός δημοσιογράφος συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα
Ένας 25χρονος Γερμανός δημοσιογράφος, που έκανε ρεπορτάζ για το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, συνελήφθη από αστυνομικούς στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, καθώς μαζί με 13 παράνομους μετανάστες εισήλθε με πλαστική βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Ένας 25χρονος Γερμανός δημοσιογράφος, που έκανε ρεπορτάζ για το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, συνελήφθη από αστυνομικούς στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, καθώς μαζί με 13 παράνομους μετανάστες εισήλθε με πλαστική βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 25χρονος στην αρχή μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για τη διακίνηση παράνομων μεταναστών.
Εκεί, αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε άγνωστο διακινητή, ενσωματώθηκε σε μία ομάδα με 13 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων (τέσσερις υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, τρεις Μπαγκλαντές, δύο Ερυθραίας, δύο Νιγηρίας και δύο Σομαλίας), προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.
Ακολούθως, ο διακινητής μετέφερε την ομάδα στην τούρκικη όχθη του ποταμού Έβρου, όπου τους επιβίβασε σε πλαστική βάρκα και στη συνέχεια μόνοι τους έφθασαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην χώρα και σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καθηγήτρια ψυχιατρικής στο Χάρβαρντ για Τραμπ: Το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό, αλλά ψυχιατρικό
- «Κίτρινη κάρτα» στα τρένα της Hellenic Train
- «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»: Ο Τραμπ δοκιμάζει τα όρια της επικίνδυνης ρητορικής της εξουσίας
- Πώς θα εφαρμοστεί ο «κόφτης» των social media
- Ρωσία: Συνέλαβαν γνωστό ερευνητή δημοσιογράφο, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ
- Ο Ισημερινός απειλεί την Κολομβία με τελωνειακούς δασμούς 100%

