Στο 10% περιορίζεται η πτώση των δημοσίων εσόδων τον Μάιο
Στο 10% φαίνεται να περιορίζεται η πτώση των δημοσίων εσόδων τον Μάιο. Η υστέρηση ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, ωστόσο έχει περιορισθεί η απόκλιση 20% που είχε σημειωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Πάντως, το πρόβλημα των εσόδων παραμένει οξύ, δεδομένου ότι από τις αρχές του έτους έχουν συσσωρευτεί αποκλίσεις που υπερβαίνουν πλέον τα 500 εκατ. ευρώ.
Στο 10% φαίνεται να περιορίζεται η πτώση των δημοσίων εσόδων τον Μάιο. Η υστέρηση ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, ωστόσο έχει περιορισθεί η απόκλιση 20% που είχε σημειωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα ανακοινώσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τα τελικά στοιχεία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κινητοποίηση του εισπρακτικού μηχανισμού το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου έφερε αποτελέσματα περιορίζοντας τη μαύρη τρύπα.
Πάντως, το πρόβλημα των εσόδων παραμένει οξύ, δεδομένου ότι από τις αρχές του έτους έχουν συσσωρευτεί αποκλίσεις που υπερβαίνουν πλέον τα 500 εκατ. ευρώ.
Αν διατηρηθούν οι στόχοι μείωσης του ελλείμματος και οι προβλέψεις του Μνημονίου, η υστέρηση των εσόδων σημαίνει ότι οι αποκλίσεις θα πρέπει να καλυφθούν με κάποιον τρόπο τους επόμενους μήνες.
Την ίδια ώρα, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου συρρικνώνονται επικίνδυνα, απειλώντας ακόμη και την ομαλή καταβολή μισθών και συντάξεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην ΕΟΕ οι αδελφές Αλεξανδρή, συναντήθηκαν με τον Ισίδωρο Κούβελο: «Η επιστροφή σας μας έδωσε μεγάλη χαρά»
- Τζόγος και κέρδη με τον… θάνατο στο Ιράν – «Τρελό που αυτό είναι νόμιμο»
- Κύπρος: Στο τραπέζι της Κομισιόν η ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής
- Σπανούλης: «Ο κόσμος μας ήταν καταπληκτικός, η αγάπη του Έλληνα για το έθνος μας» (vid)
- «Δεν έχω τα λόγια σου»: Μια έκθεση για όσα δεν λέγονται από την Ελένη Κοτσώνη
- Εξάνθημα στον λαιμό του Τραμπ «φουντώνει» ξανά τα σενάρια για προβλήματα υγείας
