Για ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά προειδοποιεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά κρούει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος επισημαίνει ότι 163 σκευάσματα, όπως αντικαρκινικά και καρδιολογικά, βρίσκονται σε έλλειψη. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σταματάει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις 23 Μαΐου.
Τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, επισημαίνει ότι 163 σκευάσματα, όπως αντικαρκινικά και καρδιολογικά, βρίσκονται σε έλλειψη.
«Αύριο κλείνουμε τα φαρμακεία και σταματάμε, επ’ αόριστον, την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ, καθώς παραμένει το χρέος του 1 δισ. ευρώ» τόνισε ο κ. Λουράντος.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, έχει αποφασίσει την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις 23 Μαΐου, αντιδρώντας στην καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών προς τα φαρμακεία.
Την ίδια μέρα, τα φαρμακεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω 24ωρης απεργίας, ενώ οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.
Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540 εκ.ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με αυξημένα έσοδα και έξοδα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
- Προσβασιμότητα στην ποιότητα: Η Lidl Ελλάς και η υπόσχεση της καθημερινής αξίας
- Αγρότες: Προς τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου οι κινητοποιήσεις – Κλούβα των ΜΑΤ μπλόκαρε και ασθενοφόρα
- Άδωνις Γεωργιάδης: «Ενήργησαν με δόλο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες» στην υπόθεση Novartis
- Προτεραιότητα του Δήμου Βύρωνα μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς
