Παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση απέλασης του δημοσιογράφου Niko Ago
Την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε η απόφαση για την απέλαση του αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφου Niko Ago που για περισσότερα από 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Ο κ.Βενιζέλος επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο δημοσιογράφος. Παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα έκανε και η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, προκάλεσε η απόφαση για την απέλαση του αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφου Niko Ago που για περισσότερα από 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.
Ο κ.Βενιζέλος επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο δημοσιογράφος.
Παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα έκανε και η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την Πολιτεία να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να συνεχιστεί η νόμιμη διαμονή του δημοσιογράφου στην Ελλάδα.
«Η άδικη αυτή μεταχείριση που υπέστη ο συγκεκριμένος μετανάστης καταδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις παθογένειες του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα, καθώς χιλιάδες άνθρωποι, όπως ο Νίκο Άγκο, που επί σειρά πολλών ετών έχουν τη χώρα μας ως σταθερό και μόνιμο επίκεντρο της βιοτικής τους δραστηριότητας, όντας απολύτως ενταγμένοι κοινωνικά, μαζί με τις οικογένειες τους, βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με ανάλγητες πρακτικές που πηγάζουν δυστυχώς από την ίδια νομοθεσία» αναφέρει η Επιτροπή.
Όπως γράφει στο μπλογκ του, ο Niko Ago στις 17 Μαΐου ειδοποιήθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 30 ημερών «επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής μου».
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει κύμα μηνυμάτων και συμπαράστασης στο Διαδίκτυο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Αντέλ στο καστ, τα γυρίσματα στη Ρώμη – Όσα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Τομ Φορντ
- Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο στην Κορίνθου-Πατρών – Διακοπή κυκλοφορίας
- Η ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την 25η Μαρτίου
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προς ενιαίο κόμμα και απόρριψη κάθε συνεργασίας με τη ΝΔ
- O 19χρονος γιος της Σάρον Στόουν αποκαλύπτεται – Χαλαρές στιγμές για τη μαμά, τον Κουίν και τον σκύλο
- Ουίπετ: Ο σκύλος που ταιριάζει σε κάθε οικογένεια

