Ελπίζω η Ελλάδα να ασχοληθεί με τα οικονομικά της και όχι με την ΠΓΔΜ και τα νησιά, είπε ο Μπαγίς
«Ελπίζω η Ελλάδα, αντί να ασχολείται με την ονομασία της Μακεδονίας, με κάποια προβλήματα στα νησιά και με το συρματόπλεγμα στα σύνορα, να δώσει βάρος στα οικονομικά προβλήματά της» δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπουργός της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς.
«Ελπίζω η Ελλάδα, αντί να ασχολείται με την ονομασία της Μακεδονίας, με κάποια προβλήματα στα νησιά και με το συρματόπλεγμα στα σύνορα, να δώσει βάρος στα οικονομικά προβλήματά της» δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπουργός της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς.
Ο Τούρκος υπουργός, που δέχθηκε σχετική ερώτηση για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι, συμπλήρωσε τα εξής: «Τότε και εμείς θα την στηρίξουμε, διότι η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας και της Μακεδονίας».
Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου «ήδη κατέστησε δύσκολη υπόθεση το σχηματισμό κυβέρνησης και πρέπει να σεβαστούμε τις νέες αποφάσεις που θα λάβει ο ελληνικός λαός στις νέες εκλογές».
Απαντώντας στην ίδια ερώτηση περί εκλογών στην Ελλάδα, ο κ. Ποπόσκι είπε ότι πρέπει να επιδειχθεί σεβασμός στο εκλογικό αποτέλεσμα και τόνισε ότι «είναι αναγκαίο οι χώρες της περιοχής να κινούνται προς την κατεύθυνση των κοινών συμφερόντων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυτά είναι τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο – Μόνο δύο ευρωπαϊκά στη λίστα
- Προηγήθηκε 2-0 η Μπαρτσελόνα με Γιαμάλ και Τόρες – Μείωσε η Ατλέτικο με τον Λούκμαν (vids)
- «Βιολάντα»: Εκτεταμένη διαρροή προπανίου διαπιστώνει η έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους
- Νησιά Φερόε – Ελλάδα 2-3: «Διπλό», 3Χ3 και άνοδος για την Εθνική Γυναικών (vid)
- WSJ: To μεταπολεμικό σχέδιο της Ευρώπης για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ χωρίς τις ΗΠΑ
- Αεροπορικές: Το σοκ με τα καύσιμα αεροσκαφών λόγω Ιράν επιδεινώνει την κρίση στον κλάδο