Μία ελληνική έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσε αμφιβολία και δυσπιστία στους επενδυτές, λέει ο Φρ. Μπαρουέν
Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε την Τρίτη ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα κόστιζε στη χώρα του 50 δισεκατομμύρια ευρώ, «εκτός των τίτλων που κατέχουν οι τράπεζες και των ασφαλειών που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους». Ο κ. Μπαρουέν θεωρεί το ρίσκο «απολύτως απορροφήσιμο» από τις γαλλικές τράπεζες, σημειώνει, ωστόσο, ότι ανησυχεί για την απειλή της μετάδοσης της κρίσης που θα σήμαινε μία έξοδος χώρας από το ευρώ.
Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε την Τρίτη ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα κόστιζε στη χώρα του 50 δισεκατομμύρια ευρώ, «εκτός των τίτλων που κατέχουν οι τράπεζες και των ασφαλειών που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους».
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, o κ. Μπαρουέν είπε ότι θεωρεί το ρίσκο «απολύτως απορροφήσιμο» από τις γαλλικές τράπεζες.
Ωστόσο, προσέθεσε πως ανησυχεί για την απειλή της μετάδοσης που θα σήμαινε μία έξοδος χώρας από το ευρώ.
«Αυτό θα δημιουργούσε πνεύμα αμφιβολίας και δυσπιστίας στους επενδυτές», είπε.
Σύμφωνα με τον Φρανσουά Μπαρουέν, πρέπει «να διαφυλαχθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», αλλά η χώρα πρέπει να αποκτήσει μία «σταθερή κυβέρνηση» και «να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
«Εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση, εάν η αστάθεια συνεχισθεί, το θέμα θα γίνει περισσότερο ευαίσθητο», υπογράμμισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι – Καθίζηση στο Πολύγωνο – Διακοπές κυκλοφορίας
- Πέθανε στα 92 του ο ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μισό βήμα μπρος
