Διαψεύδει η ΔΕΗ δημοσιεύματα για οφειλές προς τον διαχειριστή της αγοράς ή τη ΔΕΠΑ
Διαψεύδει η ΔΕΗ πως έχει οφειλές στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και τη ΔΕΠΑ, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.
Διαψεύδει η ΔΕΗ πως έχει οφειλές στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και τη ΔΕΠΑ, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.
Τονίζει επίσης ότι οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί σημείωσαν μείωση τον Απρίλιο, καθώς υλοποιείται πρόγραμμα δράσεων για τη βελτίωση των εισπράξεων.
Σε ό,τι αφορά την κάλυψη της ζήτησης κατά τους θερινούς μήνες, η ΔΕΗ αναφέρει ότι όλες οι θερμικές μονάδες είναι συντηρημένες και ικανές για αδιάλειπτη λειτουργία, υπάρχει επάρκεια νερού στα υδροηλεκτρικά και οι εργασίες στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας εξελίσσονται κανονικά με ομαλή τροφοδοσία των Λιγνιτικών Σταθμών. Συγκεκριμένα, τα αποθέματα λιγνίτη στις αυλές των σταθμών και των ορυχείων είναι κατά 20% αυξημένα σε σχέση με πέρυσι.
Η ΔΕΗ αναφέρει τέλος ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί κανένα «νέο χαράτσι» στους πελάτες της και ότι η πρόταση για αύξηση των εγγυήσεων που εξετάζεται στο πλαίσιο σχετικής διαβούλευσης της ΡΑΕ, αφορά τους κατ΄ εξακολούθηση ασυνεπείς πελάτες. Σύμφωνα με την πρόταση, για όσους πελάτες έχει εκδοθεί για δεύτερη φορά εντολή διακοπής λόγω χρέους, καθώς και για όσους επανασυνδέουν αυθαίρετα τον μετρητή, η εγγύηση μπορεί να φθάσει ως την αξία της κατανάλωσης 6 μηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ύστατη προσπάθεια για να σωθεί το οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη
- Η έμμεση αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην ιστορική εμφάνιση του Bad Bunny στο Super Bowl
- Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 0-1: Τρίποντο με «υπογραφή» Φαν Ντάικ
- Αλτσχάιμερ: Η γραφή και η ανάγνωση μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για άνοια κατά σχεδόν 40%
- Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ 0-1: «Διπλό» και προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]

