Εγκρίθηκε η πώληση της θυγατρικής της Eurobank στην Πολωνία
Η πολωνική ρυθμιστική αρχή KNF ενέκρινε την πώληση του 70% της Polbank στην αυστριακή Raiffeisen από την Eurobank. Η αυστριακή τράπεζα θα συγχωνεύσει την Polbank με την πολωνική θυγατρική της, ενώ με βάση τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί στις 3 Φεβρουαρίου, η Eurobank θα διατηρήσει ποσοστό 13% στη νέα τράπεζα, με option πώλησης στην αυστριακή εταιρία. Από την πώληση της 70% η ελληνική τράπεζα θα βάλει στο ταμείο της περίπου 500 εκατ. ευρώ.
Η πολωνική ρυθμιστική αρχή KNF ενέκρινε την πώληση του 70% της Polbank στην αυστριακή Raiffeisen από την Eurobank.
Η αυστριακή τράπεζα θα συγχωνεύσει την Polbank με την πολωνική θυγατρική της, ενώ με βάση τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί στις 3 Φεβρουαρίου, η Eurobank θα διατηρήσει ποσοστό 13% στη νέα τράπεζα, με option πώλησης στην αυστριακή εταιρία.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Από την πώληση του 70%, η Eurobank θα βάλει στα ταμεία της περίπου 500 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας ισόποσα τα εποπτικά της κεφάλαια.
Συνολικά, από την πώληση των θυγατρικών της σε Τουρκία και Πολωνία και τα ομολογιακά δάνεια που έχει κάνει, η Eurobank υπολογίζεται ότι θα ενισχύσει τα κεφάλαιά της κατά περίπου 1 δισ. ευρώ και τη ρευστότητά της κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]


