Δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στη Σικελία
Δέκα παράνομοι μετανάστες από τη Σομαλία και την Ερυθραία έχασαν την ζωή τους, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν με ένα ξύλινο πλεούμενο από τις ακτές της Λιβύης στη Σικελία. Άλλοι 48 μετανάστες κατέφεραν να φτάσουν ζωντανοί στην Ιταλία: εξουθενωμένοι, μεταφέρθηκαν σε πλοιάριο της ιταλικής ακτοφυλακής, ενώ βρίσκονταν σε απόσταση εξήντα ναυτικών μιλίων νότια του νησιού Λαμπεντούζα.
Δέκα παράνομοι μετανάστες από τη Σομαλία και την Ερυθραία έχασαν την ζωή τους, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν με ένα ξύλινο πλεούμενο από τις ακτές της Λιβύης στη Σικελία.
Άλλοι 48 μετανάστες κατέφεραν να φτάσουν ζωντανοί στην Ιταλία: εξουθενωμένοι, μεταφέρθηκαν σε πλοιάριο της ιταλικής ακτοφυλακής, ενώ βρίσκονταν σε απόσταση εξήντα ναυτικών μιλίων νότια του νησιού Λαμπεντούζα.
Προέρχονται όλοι τους από την υποσαχάρεια Αφρική και κατάφεραν να στείλουν έκκληση σε βοήθεια στο ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό και στην ακτοφυλακή, χάρη σε δορυφορικό κινητό τηλέφωνο που είχαν μαζί τους.
Οι δέκα άτυχοι μετανάστες που έχασαν την ζωή τους γλίστρησαν στην θάλασσα λόγω μεγάλης θαλασσοταραχής, λίγες ώρες μετά την αναχώρηση από την Λιβύη.
Οι 48 επιζήσαντες μεταφέρθηκαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας του Πόρτο Εμπέντοκλε, στην περιοχή της Σικελίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ
- Ιδανικό ξεκίνημα με γκολ για τον Ολυμπιακό – Άνοιξαν το σκορ οι «ερυθρόλευκοι με Κοστίνια (1-0, vid)
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
- «Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη – Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού (vid+pics)

